Ελλάδα » Τι «έκρυβε» στα αμπάρια του το «Andromeda»;

Τι «έκρυβε» στα αμπάρια του το «Andromeda»;

Τι «έκρυβε» στα αμπάρια του το «Andromeda»;

Περίπου τα μεσάνυχτα εκτιμάται ότι θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου το εμπορικό σκάφος που μεταφέρει εκτός Κρήτης, σε ειδικό χώρο στις Σέρρες, τους 410 τόνους εκρηκτικών που βρέθηκαν στο φορτηγό πλοίο «Andromeda» και σήμερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισαν να απομακρύνονται από τον χώρο του λιμένα Ηρακλείου.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τις 10 απόψε ενώ συνεχίζεται με τη βοήθεια πυροτεχνουργών, από τους λιμενεργάτες και το Λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα αμπάρια του πλοιου βρέθηκαν: δυναμίτες, πυροκροτητές τύπου «σαλάμια» και νιτρική αμμωνία εμπορικού τύπου. Δηλαδή η χρήση της θα ήταν για εμπορικούς σκοπούς, γεγονός που καθιστά τα εν λόγω εκρηκτικά όχι τόσο επικίνδυνα.

Επίσης, βρέθηκαν 11 «κενές «φιάλες υγραερίου, δηλαδή αχρησιμοποίητες, οι οποίες δεν εγκυμονούν τον παραμικρό κίνδυνο. Οι φιάλες πρόκειται να παραμείνουν στο χώρο του λιμανιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα ενώ ήταν άμεση η αντίδραση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών από την πρώτη στιγμή, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη, οπότε έγινε ο έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι το πλοίο μετέφερε τα εν λόγω εκρηκτικά.

Διαβάστε επίσης: