Βιβλίο » Τι διαβάζουν οι Λαρισαίοι…
«ΚΛΟΥ»: Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Τι διαβάζουν οι Λαρισαίοι…

Τι διαβάζουν οι Λαρισαίοι…

Για πρώτη φορά παρουσίασε αύξηση η πώληση των βιβλίων την περίοδο των εορτών

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Είναι ο χώρος που κανείς μπορεί να βρει εκεί σημαντική γνώση και πολλά κορυφαία λογοτεχνικά βιβλία, αλλά και βιβλία άλλων κατηγοριών σημαντικών συγγραφέων. Φυσικά θα βρει και όλες τις τελευταίες κυκλοφορίες. Το βιβλιοπωλείο «Κλου» επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ένας αγαπημένος προορισμός κάθε Λαρισαίου που αγαπά το βιβλίο. Όμως εκεί θα βρει κανείς και εκπληκτικά λευκώματα τα οποία μάλιστα είναι σε αρκετά προσιτές τιμές. Όποιος επισκεφτεί το «Κλου» θα βρει επίσης χαρτικά, παιχνίδια που προτιμούν τα μικρά παιδιά, ξενόγλωσσα βιβλία, καθώς και εξεζητημένους τίτλους που είναι δυσεύρετοι.

Η φετινή χρονιά κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και κυρίως τις γιορτές φαίνεται ότι οι Λαρισαίοι διάλεξαν να κάνουν δώρο ένα βιβλίο δαπανώντας ποσά από 10 – 20 ευρώ. «Στις γιορτές διάλεξαν ως δώρο ένα βιβλίο, όπως και παιχνίδια των 10 – 20 ευρώ για τα μικρά παιδιά. Επίσης κινήθηκε σε καλά επίπεδα και το παιδικό βιβλίο. Φέτος πραγματικά η κίνηση πήγε αρκετά καλύτερα από άλλες χρονιές», λέει ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Κλου» Κωστής Ευσταθίου. Έτσι φαίνεται πως φέτος για πρώτη χρονιά και η αγορά του βιβλίου παρουσίασε αύξηση έστω κι αν οι Λαρισαίοι ξόδεψαν με σύνεση.

ΚΛΟΥ (11)

Μέσα στο 2017 αρκετά ήταν τα βιβλία που κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας. Όπως για παράδειγμα κινήθηκε ιδιαίτερα το τελευταίο μήνα το νέο βιβλίο του Νταν Μπράουν το «Origin», το «Sapiens» του Γιουβάλ Νόα Χαράρι. Επίσης προτιμήθηκαν και αρκετοί Έλληνες συγγραφείς. Σύμφωνα με τις πωλήσεις που έγιναν από το «Κλου» πολλοί επέλεξαν φωτογραφικά άλμπουμ και ότι έχει σχέση με Ελλάδα και όμορφα τοπία, αλλά και το βιβλίο Guinness World Records 2018.

Τα Βιβλία που για το 2018 διαβάστηκαν περισσότερο είναι: «Guinness World Records 2018», «Origin» του Dan Brown, «Piece of cake» του Άκη Πετρετζίκη, «Μόνο λίγα χιλιόμετρα» της Μαρίας Ευθυμίου, «Homo Deus» του Νόα Χαράρι,«Ελευθέριος Βενιζέλος», του Βερέμη, «Πόλεμος και Αντίσταση στη Θεσσαλία Όψεις της ιστορίας της κατά τη δεκαετία του ’40», «Μια ζωή σαν άλλοθι» της Γλύκατζη Αρβελέρ, «Θα βοσκήσω στο μαύρο» του Θωμά Ψύρρα.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: