Συνεντεύξεις » Πένυ Χονδροδήμου: Η Λαρισαία δημιουργός της «Πεγκοφωλιάς»
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΛΕΚΤΑ-ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πένυ Χονδροδήμου: Η Λαρισαία δημιουργός της «Πεγκοφωλιάς»

Πένυ Χονδροδήμου: Η Λαρισαία δημιουργός της «Πεγκοφωλιάς»

Ο χρόνος που αφιερώνω στο πλέξιμο είναι χρόνος συγκέντρωσης, δημιουργίας, εκτόνωσης. Πλέκοντας έχω κάνει τις πιο ωραίες συζητήσεις με παρέα στο σπίτι!»

Του Τάσου Καστρινού

Τι κρύβεται στην «Πεγκοφωλιά»; Τσάντες, clutch, τσαντάκια, σκούφοι, κορδέλες, κασκόλ, πόντσο, τερλίκια, κοσμήματα… σε διάφορα χρώματα και σχέδια! Και αξεσουάρ που θα ανανεώσουν το style σας και θα αποτελέσουν μοναδικά δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Κι όλα αυτά διά χειρός Πένυς Χονδροδήμου. Η νεαρή δημιουργός της «Πεγκοφωλιάς» γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σύρο. Σήμερα μένει στην Αθήνα.

DSC_3205

Έχει ασχοληθεί με τη μουσική σε πρακτικό επίπεδο, παίζοντας παραδοσιακά κρουστά και πιάνο, τραγουδώντας, αλλά και σε θεωρητικό, έχοντας σπουδάσει Αρμονία.

Με το πλέξιμο ασχολείται από μικρή ηλικία, στα φοιτητικά της χρόνια βελτιστοποίησε τις τεχνικές πλεξίματος που έμαθε από τη μητέρα της και τα τελευταία χρόνια δημιούργησε την «Πεγκοφωλιά» της, τον χώρο όπου διαθέτει τις δημιουργίες της. Νέα της ενασχόληση στο χώρο της μόδας αποτελεί η ραπτική.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατασκευής ρούχων και μαγιό.

DSC_3062

Πένυ, τι είναι η «Πεγκοφωλιά» και πως προέκυψε;

Η «Πεγκοφωλιά» είναι ένα project που αφορά χειροποίητα πλεκτά προϊόντα: τσάντες, σκούφους, κασκόλ, πόντσο, μαγιό, και διάφορα ακόμα αξεσουάρ και ρούχα για όλες τις εποχές του χρόνου, στο οποίο δουλεύω τα τελευταία δύο χρόνια, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνω στην πρώτη ύλη, χρησιμοποιώντας άριστης ποιότητας νήματα. Το όνομα «Πεγκοφωλιά», σύμφωνα με το τοπικό ιδίωμα του τόπου καταγωγής του πατέρα μου (Πεντάλοφος Κοζάνης), δηλώνει τον ιστό του πέγκα, δηλαδή της αράχνης. Κι όπως ο πέγκας πλέκει τον ιστό του, πλέκω κι εγώ όλα τα προϊόντα της «Πεγκοφωλιάς»! Η ιδέα προέκυψε από την αγάπη μου για τη μόδα, την επιθυμία μου να δημιουργώ τα δικά μου ρούχα και φυσικά από την ανταπόκριση των πλεκτών μου από τον κόσμο.

DSC_3040

Γιατί επέλεξες τη δημιουργία χειροποίητων πλεκτών;

Με το πλέξιμο η φαντασία μου γίνεται δημιουργική καθώς προσπαθώ να βρω τρόπους για να υλοποιήσω το σχέδιο που θέλω. Παρόλο που σε αρκετούς ανθρώπους το πλέξιμο φαντάζει μια πολύπλοκη ενασχόληση που χρειάζεται υπομονή, σε εμένα λειτουργεί διαφορετικά. Ο χρόνος που αφιερώνω στο πλέξιμο είναι χρόνος συγκέντρωσης, δημιουργίας, εκτόνωσης. Πλέκοντας έχω κάνει τις πιο ωραίες συζητήσεις με παρέα στο σπίτι!

Πως συνδέεις την παράδοση με τη μόδα της εποχής μας;

Με το να πλέκω! Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή τεχνική του πλεξίματος για την παραγωγή υφάσματος και εμπνευσμένη από τις τάσεις της μόδας επιτυγχάνεται διαχρονική σύνδεση!

DSC_3011

Πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα μοναδικό πλεκτό και σε τι επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές;

Μπορεί κανείς να επισκεφθεί την σελίδα της «Πεγκοφωλιάς» στην διεύθυνση www.jamjar.gr/store/pegofolia, όπου εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα προϊόντα, και να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει! Συχνά πραγματοποιώ εκθέσεις όπου μπορεί κανείς να δει από κοντά τα προϊόντα. Οι τιμές κυμαίνονται σε διάφορα επίπεδα ανάλογα το προϊόν.

DSC_0029

Μετά την έκθεση που πραγματοποίησες μέσα στις γιορτές στην Αθήνα, ποια είναι τα σχέδιά σου για τη νέα χρονιά;

Τα σχέδιά μου για την νέα χρονιά είναι να δημιουργήσω την συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι ’18 και να διοργανώσω εκθέσεις των προϊόντων σε Αθήνα και Λάρισα. Φιλοδοξώ ακόμα να πραγματοποιήσω νέες συνεργασίες και να διαθέσω τα προϊόντα μου σε επιλεγμένους χώρους.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: