Ελλάδα » Νίμιτς: Δεν υπάρχει μαγική λύση για το όνομα

Νίμιτς: Δεν υπάρχει μαγική λύση για το όνομα

Νίμιτς: Δεν υπάρχει μαγική λύση για το όνομα

“Αν περιμέμουμε κι αλλα 25 χρόνια το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο” διεμήνυσε σε συνέντευξη που παραχώρησε για τον Αντέννα και το Real.gr, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Αναφορικά για το περιεχόμενο των προτάσεων που θα καταθέσει αύριο ενώπιον των δύο εκπροσώπων στην συνάντησή τους στην εδρα του ΟΗΕ , ο κ. Νίμιτς, δήλωσε ότι “η πρόταση θα είναι καινούρια γιατι είμαστε σε μια καινούρια χρονική συγκυρία. Κάποιες από τις ιδέες έχουν συζητηθεί για πολλά χρόνια αλλά μαγική λύση δεν υπάρχει” σημείωσε ενώ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα της μακεδονικής ταυτότητας.

Ο 78χρονος Αμερικανός διπλωμάτης φάνηκε αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα επιτύχουν μια πιο θετική προσέγγιση στο μακεδονικό ζήτημα η οποία ελπίζει να γίνει φανερή με την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας και δήλωσε ότι η παρούσα κρίσιμη διεθνής συγκυρία απαιτεί την εξεύρεση αξιοπρεπών λύσεων που να ικανοποιούν τις φιλοδοξίες και των δύο χωρών και με τις οποίες να νιώθει άνετα ο κόσμος.

Η Ελλάδα, όπως είπε, καλείται να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στην ταραγμένη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου ενώ η ΠΓΔΜ προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή και βορειοατλαντική πορεία της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, “κανείς δεν κέρδισε τίποτα τα 25 χρόνια που πέρασαν χωρίς να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση”.

Διαβάστε επίσης: