Λάρισα » Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή στη Λάρισα
ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή στη Λάρισα

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή στη Λάρισα

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα αύριο, Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στην αγορά της Λάρισας από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα.

Απόφαση με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων – μελών του έλαβε (κατά πλειοψηφία) ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2018 άρχισαν τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, στο Νομό Λάρισας οι εκπτώσεις θα συνεχιστούν με ένα επιπλέον πενθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων, έως και τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 καθώς υπάρχει σχετική απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού.

Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 του ίδιου νόμου, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018.

Με βάση τα παραπάνω, το για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 είναι 11:00-16:00 (κατά πλειοψηφία)».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων – Ωρολογοποιών ν. Λάρισας τα καταστήματα των μελών του θα παραμείνουν κλειστά.

Απεργία

Σημειώνεται πως για αύριο Κυριακή έχει προκηρυχθεί απεργία των εμποροϋπαλλήλων μετά και από απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχει ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας.