Λάρισα » Σχολικές δραστηριότητες στη Λάρισα

Σχολικές δραστηριότητες στη Λάρισα

Σχολικές δραστηριότητες στη Λάρισα

Οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελασσόνας και πολλούς φορείς, πραγματοποίησαν στο 4ο&37ο Δημ. Σχ. Λάρισας, εισαγωγικό-επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Οι 17 στόχοι για την Αειφόρο Ανάπτυξη» για τα Σχολικά Προγράμματα Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας και Περιβαλλοντικής Εκπ/σης.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο είχε σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το πλαίσιο σχεδιασμού και εφαρμογής των προγραμμάτων, τις υποστηρικτικές δομές και το εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται για τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-1

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση συμμετείχαν  ο κ. Καραγιάννης Αθανάσιος της «Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης», ο κ.  Πετσούλας Χρήστος, Γεωπόνος του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Λάρισας ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η κ. Χατζή Βάσω, Ψυχολόγος από το  «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η   κ. Αβρανά Κατερίνα από την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ, ο κ. Τσουρής Γιάννης από τον ΠΕΛΙΤΙ, ο , κ.  Ραλλής  Τσιουλάκης από την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Θεσσαλίας, η κ. Πάττυ Παπαδήμου-Θεοδωρίδου, Έφορος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου – Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, οι κ. Χριστίνα Κρίθαρη και  Αντονέλλα Χήρα από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,  κ. Ευγενία Αδαμοπούλου και κ. Σωτήρης Λαϊνάς Ψυχολόγοι από το «Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας-ΑΠΘ» και η κ. Μίνα Τσιάκα από το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν τους φορείς και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια που περιλάμβαναν εκπαιδευτικά προγράμματα και παρουσιάσεις Καλών Πρακτικών από προγράμματα και σχολικά δίκτυα που υλοποιήθηκαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι δράσεις των εξής σχολείων: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Ειδικό Δημοτικό για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές Λάρισας, Δημ. Σχ. Δέντρων Πλατανουλίων, Ειδικό Δημ. Σχολείο Γιάννουλης,12ο Δημοτ. Σχολείο Λάρισας, 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, 14ο Γυμνάσιο Λάρισας, Γυμνάσιο Πυργετού, Γυμνάσιο ΛΤ Καλλιθέας.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-3

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντής Δ/θμιας Λάρισας κ. Καψάλης, η Περιφερειακή Δ/ντρια του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Όλγα Τσιούρβα και ο πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων Λάρισας και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου. Το συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Κ. Χατζημίχου και Α. Οικονομάκη, Αγωγής Σταδιοδρομίας κ. Ε. Βλαχοδήμου και Μ. Μαλέτσικα των Δ/νσεων Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, ενώ την τεχνική υποστήριξη είχαν οι κ. Δ. Λιόβας και Κ. Σταθόπουλος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας.