Οικονομία » Τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα διανεμηθεί το μέρισμα των 720 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα:

Για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης το εισόδημα του νοικοκυρίου δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα άτομο. Το ποσό των 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη. Το ποσό των 15.570 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενηλίκους και ένα ενήλικο και ούτω καθεξής με «ταβάνι» τα 27.000 ευρώ για πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις τα κριτήρια για τους ανέργους θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά κριτήρια το επίδομα θα λαμβάνεται σε όσους η συνολική ακίνητη περιουσια όλων των μελών του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος προσαυξανόμενη κατά 15.000  ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

Αναφορικά με τις καταθέσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 9.000 ευρώ για νοικοκυρία με ένα μελος. Θα υπάρξει υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το πλαφόν για κάθε προστιθεμένο μέλος.

Ακολουθεί η παράθεση όλων των κριτηρίων:

 

ΟΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ