Πολιτισμός » Έκθεση φωτογραφίας «Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους»

Έκθεση φωτογραφίας «Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους»

Έκθεση φωτογραφίας «Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση δημιουργίας γκράφιτι με μήνυμα ενάντια στο μίσος στις 14 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη της Λάρισας. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Hate-free Larissa” και διοργανώθηκε από το Δίκτυο Νέων Ελλάδας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Η δράση είχε ως σκοπό την προώθηση της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ανοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια πιο δεκτική τοπική κοινωνία και με περισσότερο σεβασμό.

Τα γκράφιτι δημιουργήθηκαν σε χώρους στην κοίτη του Πηνειού από καλλιτέχνες που ασχολούνται με το γκράφιτι από τη Λάρισα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

By Uniq and Nique

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Gera, Dimits, Κorn, Uniq, Nique, ARFS, Booni, Fauve33, Shuen και Stellafa.

Έκθεση φωτογραφίας

Επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση, είναι η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους» η οποία θα φιλοξενηθεί από τις 24- 30 Οκτωβρίου 2017 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Κούμα 28.

Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες τους, παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο (σε συνεργασία με το Danish Refugee Council), παιδιά από τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφοι.

By Gera

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο φορέας Αlternative Innovative Develepment και υποστηρίζουν η (ΕΟΕΣ) Αμφικτυονία, το πρόγραμμα “LADDER – Local Authorities as Drivers for Development Education and Raising awareness” και χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος DEAR.

Διαβάστε επίσης: