Οικονομία » Πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό 3d printing

Πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό 3d printing

Πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό 3d printing

Σπουδαία διάκριση για τον Δημήτρη Χαϊδά, βιομηχανικός Σχεδιαστής, MSc και εργαστηριακός Συνεργάτης του ΤΕΙ Θεσσαλίας (τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου και τμήμα Μηχανολογίας), που κατέκτησε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό 3d printing:

«Η ομάδα του MYTHING με έδρα την Αυστρία διοργάνωσε ένα διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού κοσμήματος με βάση την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3d printing).

ΧΑΙΔΑΣ (4)

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού ήταν τρεις και χωρίζονταν σε δαχτυλίδι, βραχιόλι και κόσμημα για το λαιμό. Συμμετείχα με ένα ιδιαίτερο δαχτυλίδι όπου θα αναγράφεται κάθετα το όνομα (ή τα αρχικά) ή ακόμα και το μήνυμα που θα θέλει ο πελάτης και έτσι κάθε τέτοιο αντικείμενο θα είναι μοναδικό και θα έχει ένα προσωπικό χαρακτήρα, κάτι που αποτελούσε βασικό κριτήριο στο διαγωνισμό αυτό.

Η Αυστριακή πλατφόρμα θα φέρει σε επαφή σχεδιαστές και κατασκευαστές και θα εκτυπώνονται τα κοσμήματα τους από τρισδιάστατους εκτυπωτές σε διάφορα υλικά.

ΧΑΙΔΑΣ (3)

Τα κριτήρια του διαγωνισμού εκτός από την μοναδικότητα και την προσαρμοστικότητα για κάθε άτομο (Customization), ήταν η αισθητική αξία και η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των νέων ψηφιακών μέσων και τεχνολογιών όπως είναι οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές. Με την τρισδιάστατη εκτύπωση είναι εφικτή να φτάσει η παραγωγή αντικειμένων ένα βήμα πιο πέρα μέσω της τρισδιάστατης σχεδίασης (3d modeling) κατασκευάζοντας προϊόντα με πολύπλοκη γεωμετρία σε μικρό χρονικό διάστημα.

ΧΑΙΔΑΣ (2)

Τα τελευταία χρόνια στο εργαστήριό μου στη Λάρισα (www.dhaidas.com) διαθέτω έναν 3d printer όπου μπορώ να εκτυπώνω διάφορα αντικείμενα χρηστικά η μη από πλαστικό.

Αυτή η διάκριση στο διαγωνισμό, όπως και άλλες προηγούμενες, με βοηθούν να έρθω σε επαφή με νέες εταιρίες και σχεδιαστές με στόχο το σχεδιασμό και την κατασκευή αντικειμένων εντός και εκτός συνόρων.

Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι θα κατασκευάζεται, με την άδειά μου, από εταιρίες στην Αυστρία που διαθέτουν σύγχρονους 3d printers και θα πωλείται σε καταστήματα και eshop προσαρμόζοντας ο καθένας το όνομα ή μήνυμά του».

ΧΑΙΔΑΣ (5)

Διαβάστε επίσης: