Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » «Ναι» σε προγραμματικό «μέτωπο» για τη Λάρισα
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Ναι» σε προγραμματικό «μέτωπο» για τη Λάρισα

«Ναι» σε προγραμματικό «μέτωπο» για τη Λάρισα

«Ο λαϊκισμός, η αντιμνημονιακή ρητορική, οι ιδεοληψίες και η ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τα μεγάλα βαρίδια για την παράταξη της Δημοτικής Αρχής»

Συνέντευξη στον Γιάννη Ανδρεάκη

Στα «βαρίδια», όπως τα χαρακτηρίζει, που κρατούν δέσμια την παράταξη της Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη αναφέρεται στη συνέντευξη που παραχωρεί στη larissanet ο επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη» Έκτορας Νασιώκας, προσθέτοντας πως «η κατάσταση σήμερα στη Λάρισα δεν είναι καλύτερη από όσο ήταν τρία χρόνια πριν».

Ο κ. Νασιώκας κάνει τον απολογισμό της «Ανθρώπινης Πόλης», ενώ υπογραμμίζει πως «ήρθε για να μείνει στα δημοτικά πράγματα της Λάρισας».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντησή του σε ότι αφορά το ενδεχόμενο η παράταξη να συμμετάσχει σε ένα «μέτωπο» δυνάμεων, το οποίο θα τεθεί απέναντι στον Απόστολο Καλογιάννη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο κ. Νασιώκας ξεκαθαρίζει τα χαρακτηριστικά τα οποία θα έπρεπε να έχει αυτό το «μέτωπο», δηλώνοντας πως «εμείς πιστεύουμε σε αρχές, θέσεις και κυρίως προγραμματικές προτάσεις που θα οδηγούσαν τη Λάρισα μπροστά. Η Λάρισα είναι για εμάς πάνω από όλα. Αν μια πρόταση με αυτά τα χαρακτηριστικά βγει στο προσκήνιο η παράταξή μας θα την έβλεπε πολύ θετικά». Πάντως, στις συζητήσεις που κάνει με συμπολίτες ξεκαθαρίζει πως η όποια πρόταση θα πρέπει να έχει θετικό λόγο, καθώς δεν θα τον ενδιέφερε η συμμετοχή σε ένα «μέτωπο» που να χαρακτηρίζεται ως «αντι – Καλογιάννης».

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Έκτορα Νασιώκα:

Την 1η Σεπτεμβρίου 2017 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που ο Απόστολος Καλογιάννης ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντα του δημάρχου Λαρισαίων. Πώς θα περιγράφατε αυτά τα τρία χρόνια για την πόλη της Λάρισας και ποιά – κατά τη γνώμη σας – είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη;

Βαδίζοντας στους δρόμους της πόλης και μιλώντας με τους Λαρισαίους είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως η κατάσταση σήμερα στη Λάρισα δεν είναι καλύτερη από όσο ήταν τρία χρόνια πριν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν υπήρξαν καλές προθέσεις και αρκετές προσπάθειες. Η παράταξη της  δημοτικής αρχής δυστυχώς είναι ακόμη δέσμια στη λογική, πάνω στην οποία κτίστηκε προεκλογικά. Ο λαϊκισμός, η αντιμνημονιακή ρητορική, οι ιδεοληψίες και η ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο προεκλογικό ρεύμα του οποίου στηρίχθηκε για να έρθει στην εξουσία, αποτελούν τα μεγάλα βαρίδια στην όποια προσπάθειά της. Στην πορεία της τριετίας βέβαια προσγειώθηκαν αναγκαστικά στην πραγματικότητα. Άργησαν όμως επικίνδυνα και έχασαν την ευκαιρία να χαράξουν μια καινούργια πορεία με προοπτική για την πόλη μας.

Ποια πιστεύετε πως είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λαρισαίων;

Λείπει ένας μακροχρόνιος ρεαλιστικός προγραμματισμός, που θα οδηγούσε στη δημιουργία της Λάρισας των επόμενων δεκαετιών. Απαιτείται ένας σύγχρονος υπηρεσιακός μηχανισμός που θα  συνέβαλλε στη βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα συμμετείχε στην παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής, με βάση τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η κοινωνική παρέμβαση χρίζουν αναβάθμισης. Μέγα πρόβλημα είναι και η υποχρηματοδότηση του Δήμου.

Τι απολογισμό κάνετε για την παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» στα τρία αυτά χρόνια;

Είμαστε μια ζωντανή παράταξη. Δημιουργήσαμε την οργανωτική μας δομή με καθολική ενδοπαραταξιακή ψηφοφορία από τη βάση. Είμαστε παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στις γειτονιές. Κάναμε ουσιαστική κριτική μακριά από λαϊκισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα και καταθέσαμε συγκεκριμένες εποικοδομητικές προτάσεις.

Ποια είναι τα σχέδια του Έκτορα Νασιώκα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και πώς βλέπετε το μέλλον της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη» στο δρόμο προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές;

Η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» ήρθε για να μείνει στα δημοτικά πράγματα της  Λάρισας. Ιδρύθηκε από πολλούς Λαρισαίους πολίτες και όχι μόνο από εμένα. Γι” αυτό τα σχέδια για το μέλλον ανήκουν στην παράταξη και δεν είναι κατ’ ανάγκη προσωπικά. Η παράταξή μας είναι πραγματικά ανεξάρτητη, κινείται μακριά  από κομματικούς εναγκαλισμός, είναι κόντρα στο λαϊκισμό, και εκφέρει ένα ορθολογικό, ρεαλιστικό, προοδευτικό λόγο. Αυτές τις αρχές θα υπηρετήσει και στις επόμενες εκλογές.

Θα σας ενδιέφερε η συμμετοχή σε ένα «μέτωπο» το οποίο θα τεθεί απέναντι στον Απόστολο Καλογιάννη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές;

Εμείς δεν πιστεύουμε σε μέτωπα όταν αυτά αποτελούν μόνο οργανωτικά  σχήματα. Εμείς πιστεύουμε σε αρχές, θέσεις και κυρίως προγραμματικές προτάσεις που θα οδηγούσαν τη Λάρισα μπροστά. Η Λάρισα είναι για εμάς πάνω από όλα. Αν μια πρόταση με αυτά τα χαρακτηριστικά βγει στο προσκήνιο η παράταξή μας θα την έβλεπε πολύ θετικά.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: