Λάρισα » Λαρισαίοι στο πλευρό υποψήφιων για την Κεντροαριστερά
ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ

Λαρισαίοι στο πλευρό υποψήφιων για την Κεντροαριστερά

Λαρισαίοι στο πλευρό υποψήφιων  για την Κεντροαριστερά

Του Γιάννη Ανδρεάκη

«Ζεσταίνεται» το κλίμα, όσο περνούν οι ημέρες, και σε τοπικό επίπεδο σχετικά με την εκλογική διαδικασία από την οποία θα αναδειχθεί ο επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, ενώ στη συνέχεια ο χώρος θα οδηγηθεί στη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα.

Οι κινήσεις στη Λάρισα είναι ως επί το πλείστον παρασκηνιακές και έχουν να κάνουν με την συγκέντρωση υπογραφών υπέρ υποψηφίων, όπως και με τη διοργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας μέχρι τις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου. 

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση 1.000 υπογραφών από τον κάθε ένα υποψήφιο ξεχωριστά στην Επιτροπή Αλιβιζάτου, προϋπόθεση απαραίτητη για να γίνει η επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι που ήδη έχουν καταθέσει τις απαραίτητες υπογραφές – μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές – είναι η Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Ραγκούσης (έκανε σχετική δήλωση).

Πλέον και μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων στις 26/9 θα φουντώσει η προεκλογική μάχη ενόψει των εκλογών της Κυριακής 5 Νοεμβρίου και της Κυριακής 12 Νοεμβρίου σε περίπτωση που χρειαστεί και β΄ γύρος.

(σ.σ. το κείμενο γράφτηκε πριν καταθέσουν οι υποψήφιοι τις υπογραφές και προκύψουν, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, τα τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών)

Κινήσεις στο ν. Λάρισας

Σε ότι αφορά το ν. Λάρισας ήδη συζητούνται ονόματα ή και γενικά χαρακτηριστικά που έχουν οι υποστηρικτές των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κινούνται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και ακόμη τηρούν στάση αναμονής.

Η larissanet καταγράφει σήμερα τα ονόματα που ενδεικτικά ακούγονται σε τοπικό επίπεδο σχετικά με την υποστήριξη υποψηφίων, χωρίς σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη αναφορά  να αποτελεί ένδειξη της δυναμικής που θα αναπτύξουν τελικά οι υποψηφιότητες στο δρόμο προς τις κάλπες.

Αναλυτικά:

Στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά έχει ταχθεί από την αρχή και ανοιχτά ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας, ενώ κοντά της εκτιμάται πως βρίσκεται ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Έξαρχος. Σ’ αυτήν την πλευρά κινείται το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Τσιάκαλος, όπως και η πλειοψηφία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας με τους Βαγγέλη Γιαννούλα (γραμματέα), Μιχάλη Τολίκα (αναπληρωτή γραμματέα), Φράντζη Σαμαρίνα, Κυριάκο Κουρούτσαλη, Αθανάσιο – Σάμερ Αμάρι, Γιώργο Αληφακιώτη και Βασίλη Σίμο. Παράλληλα, στη Λάρισα υφίσταται ομάδα ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είναι γνωστοί ως «Γεννηματικοί» με πλέον γνωστούς τους Πέτρο Ηλιάδη και Κώστα Σαμαρίνα.

Στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη φέρονται τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σάββας και Ελένη Μπουζάνα, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σταυρούλα Μπαγιώτα, ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Ελασσόνας Κώστας Μουσιός, η γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Φαρσάλων Κική Παναγιωτοπούλου κ.α.

Σε ότι αφορά τον Γιώργο Καμίνη, σε κεντρικό επίπεδο ακούγεται πως έχει την υποστήριξη στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα πιθανότατα να συσπειρώσει και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου είχε ισχυρά ερείσματα στο νομό Λάρισας κατά τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2015, καθώς είχε εκλεγεί πρώτος στην πόλη της Λάρισας. Αυτά τα ερείσματα μένει να φανούν και κατά τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις του Γιάννη Μανιάτη με στελέχη στο ν. Λάρισας, ώστε να διαμορφωθεί πυρήνας υποστήριξης ενόψει της εκλογικής διαδικασίας.

Παλιούς και σταθερούς γνώριμους έχει ο Γιάννης Ραγκούσης στο ν. Λάρισας τόσο από τα χρόνια της ΠΑΣΠ, όσο και από την περίοδο που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υπουργός. Η κινητοποίηση κάποιων εξ αυτών θεωρείται σίγουρη.

Τα στελέχη του «Ποταμιού» στο ν. Λάρισας αποτελούν τη «μαγιά» για την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ είναι προφανές πως θα υποστηρίξουν ενεργά και σ’ αυτήν την εκλογική διαδικασία τον επικεφαλής του κόμματος.

Σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες των Κωνσταντίνου Γάτσιου (πρώην πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Απόστολου Πόντα (προέδρου της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης) και Δημήτρη Τζιώτη (επικοινωνιολόγου) μένει να φανεί με την κατάθεση των υπογραφών η δυναμική που έχουν σε τοπικό επίπεδο.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: