Θεσσαλία » Ολοκληρώνεται απόψε η 17η Οικολογική Γιορτή

Ολοκληρώνεται απόψε η 17η Οικολογική Γιορτή

Ολοκληρώνεται απόψε η 17η Οικολογική Γιορτή

Τα παιδιά βρέθηκαν στο επίκεντρο των παράλληλων εκδηλώσεων με τις οποίες συνεχίστηκε, το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, στο άλσος Παυσιλύπου, η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής). Η Γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας.
Η πρώτη δράση ήταν το βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Μαθαίνω τα βότανα». Η νηπιαγωγός Κωνσταντίνα Μουτσέλου και η εργοθεραπεύτρια Γεωργία Παππά έμαθαν στα παιδιά να ξεχωρίζουν τα βότανα και τα ενημέρωσαν για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Οικολογική 2
Ακολούθησε «Ζωγραφική για παιδιά» με τη βοήθεια της ζωγράφου Αλέκας Κουκόσια όπου οι μικροί συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν στο χαρτί όχι μόνο τα βότανα αλλά γενικά τη φύση και το περιβάλλον στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.
Την ίδια στιγμή, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας έχοντας της δυνατότητα να γνωρίσει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, να ενημερωθεί από τους ίδιους τους παραγωγούς για την αξία των βιολογικών έναντι των συμβατικών και να κάνει τις αγορές του.
Η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, που αφιερώνεται στις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας, ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ (της Κυριακής).

oikologik;h 3
Η Εκθεσιακή Αγορά θα λειτουργήσει από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 10.30 το βράδυ, ενώ το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων έχει ως εξής:
18:30-19:30 Εργαστήριο για παιδιά: «Μικροί κηπουροί – Μικρά Οικολογικά Μυστικά, Απλές πρακτικές για την προστασία των φυτών»
Ευαγγελία Βασιλάκου, Διπλωματούχος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων
19:30-20:30 Ομιλία – Έλεγχος υπολειμματικότητας σε φρούτα και λαχανικά
Θοδωρής Παπαποστόλου, γεωπόνος
20:30-21:30 Προβολή ντοκιμαντέρ
Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ:
ΘΕΟΝΗ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό
ΧΟΡΗΓΟΙ:
– ΤΕΙ Θεσσαλίας
-Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:
-Πιστοποιητικός Οργανισμός ΟΞΥΓΟΝΟ από τα Τρίκαλα
-Αγρόκτημα Βασιλάκου
-Ευάγγελος Κατσαρός, πολιτικός μηχανικός

Διαβάστε επίσης: