Λάρισα » «Πατάει γκάζι» το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος στη Λάρισα
ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

«Πατάει γκάζι» το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος στη Λάρισα

«Πατάει γκάζι» το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος στη Λάρισα

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Φωτ. Eurokinissi

Η καρδιά του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος 2017 χτυπά στη Λάρισα και συγκεκριμένα στη Σκεπαστή της Νεάπολης η οποία θα μετατραπεί σε αφετηρία των συμμετεχόντων στον Αγώνα. Το Ράλλυ θα διεξαχθεί από τις 13 έως 15 Οκτωβρίου και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα έχει εκατοντάδες συμμετοχές.

Ο αγώνας ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα στις 13 Οκτωβρίου όπου όλοι όσοι θα συμμετέχουν θα βρεθούν στην Σκεπαστή της Νεάπολης με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα για την πανηγυρική εκκίνηση του Ιστορικού Ράλλυ. Ο κανονικός αγώνας θα αρχίσει την επομένη το πρωί.

Με το Ράλλυ Λάρισας στις 14 – 15 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί φέτος το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Η ΕΠΑ, μετά τη ματαίωση του Ράλλυ Φθιώτιδας, αποφάσισε να συμπεριλάβει τον εναπομείναντα 6ο αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στην μεγάλη διοργάνωση της Θεσσαλικής Πρωτεύουσας, το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος του 2017.

Η διαδρομή του Σαββάτου -14 Οκτωβρίου- θα έχει από δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές συνολικού μήκους 63,36 χλμ. Αυτές οι διαδρομές θα αποτελέσουν τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος,  με τον 5ο γύρο, που είναι και ο καταληκτικός του εν λόγω θεσμού στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας στη Λάρισα.

Όλο το πρόγραμμα της ημέρας θα έχει συνολικά  έξι διαδρομές.

Η Λάρισα, στα μέσα Οκτωβρίου, θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει ένα event, για το οποίο δεν υπάρχει προηγούμενο στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

- 13-15 Οκτωβρίου – Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος (6ος Γύρος του «Trophy for Historic Regularity Rallies» της FIA και 6ος Γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Regularity Rally).

- 14-15 Οκτωβρίου – Ράλλυ Λάρισας (5ος Γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και 6ος Γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων).

- 14 Οκτωβρίου – Ράλλυ Λάρισας (4ος Γύρος Κυπέλλου Ράλλυ Β. Ελλάδος).

- 15 Οκτωβρίου - Ράλλυ Λάρισας (5ος Γύρος Κυπέλλου Ράλλυ Β. Ελλάδος).

Όλοι οι αγώνες θα εξελιχθούν σε ασφάλτινες διαδρομές της Θεσσαλίας, σε περιοχές όπως για παράδειγμα τα Μετέωρα ή τα Αμπελάκια και θα έχουν κέντρο τους την πόλη της Λάρισας (Τελετές Εκκίνησης – Τερματισμού), ενώ το Service Park και το Αρχηγείο του πολλαπλού event, θα βρίσκονται στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης.

Στην ουσία μιλάμε για αγώνα που θα έχει δύο κατηγορίες. Η μία είναι το Ιστορικό Ράλλυ όπου θα δούμε κλασσικά αγαπημένα αυτοκίνητα να αγωνίζονται σε  διαδρομές συνολικής απόστασης 514 χιλιομέτρων σε δρόμους ανοιχτής κυκλοφορίας

Η δεύτερη κατηγορία είναι recing όπου οι συμμετέχοντες θα διανύσουν συνολικά 667 χιλιόμετρα, όμως εδώ θα υπάρχουν και κλειστές διαδρομές.

Η εκτιμήσεις μιλούν για συνολικά 100 συμμετοχές και στις δύο κατηγορίες.

Στα μέσα Οκτωβρίου λοιπόν όλα τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στη Λάρισα, για μια μοναδική «6 σε 1» διοργάνωση!

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: