Πολιτισμός » Τριήμερο εικαστικό εργαστήρι

Τριήμερο εικαστικό εργαστήρι

Τριήμερο εικαστικό εργαστήρι

«Στα βήματα του Ιπποκράτη» ήταν και το  θέμα του τριήμερου Workshop  που διοργανώθηκε στο Αγρόκτημα Ευκαρπία,  με  πρωτοβουλία της εικαστικού Γεωργίας Μπλιάτσου σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Rowaq Allbalqa Khaldoon Daoud, στο οποίο συμμετείχαν οι εικαστικοί Κώστας Βαρνάς, Ιφιγένεια Σδούκου, Θανάσης Τότσικας, Βιβή Τσιόκα και Γιάννης Χριστάκης.

Τα έργα που δημιούργησαν οι Λαρισαίοι καλλιτέχνες θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο αφιερωμένο στον Ιπποκράτη που ετοιμάζει το ίδρυμα και επιμελείται ο κ. Χαλντούν Ντάουντ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (3)

Στο βιβλίο θα συμπεριληφθούν επίσης έργα καλλιτεχνών από την Κύπρο, Συρία, Ιορδανία και Αίγυπτο. Χώρες της Ανατολής από όπου πέρασε και δίδαξε ο έλληνας γιατρός και φιλόσοφος και στις οποίες το διαχρονικό πνεύμα της  φιλοσοφίας του Ιπποκράτη επιβιώνει στις κοινωνίες αυτών των χωρών σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ ότι στη γενέτειρα του , διαβεβαιώνει ο κ. Χαλντούν.

Σημειωτέον ότι προηγήθηκε αντίστοιχο workshop με θέμα «Συγγενικές σχέσεις των χωρών της Μεσογείου» στο Αμάν της Ιορδανίας από το Ίδρυμα Rowaq Allbalqa Khaldoon Daoud, στο οποίο συμμετείχε και η Γεωργία Μπλιάτσου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (2)

Το workshop στην Λάρισα πραγματοποιήθηκε μετά την παρουσίαση του μνημείου –  εγκατάστασης με τίτλο  «Ακολουθώντας τα βήματα του Ιπποκράτη»,  σε μια ζεστή φιλική ατμόσφαιρα την περασμένη  Πέμπτη στο Αγρόκτημα Ευκαρπία, από την  Φωτεινή Μπλιάτσου και τον  πρόεδρο του  Ίδρύματος  .  Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Περικλής Καμάρης  και πολλοί φίλοι.

Διαβάστε επίσης: