Λάρισα » «Εργαστήρι Ζωής» για 3η χρονιά από τον ΟΚΑΝΑ

«Εργαστήρι Ζωής» για 3η χρονιά από τον ΟΚΑΝΑ

«Εργαστήρι Ζωής» για 3η χρονιά από τον ΟΚΑΝΑ

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές λειτουργίας του, το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους του φίλους, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Τα εργαστήρια θα γίνονται και φέτος στο πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο στη Μανωλάκη 11, στη Λάρισα και η συμμετοχή όλων των παιδιών και των ενηλίκων είναι δωρεάν. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

Συνολικά θα υλοποιούνται 5 διαφορετικά θεματικά εργαστήρια για παιδιά και νέους και 4 θεματικά εργαστήρια για ενήλικες, σε διάφορες ώρες και ημέρες της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα:

Για παιδιά από 6 έως 12 ετών:
Θεατρική παιδεία
Χορός και μουσική
Εικαστικά
Παραμύθι

Για νέους από 12 έως 18 ετών:
Χορός και μουσική
Θεατρική παιδεία

Φωτογραφία

Για ενήλικες:
Δημιουργική Γραφή
Πολιτισμός και Ιστορία
Εθελοντισμός
Φωτογραφία

Τα εν λόγω εργαστήρια αξιοποιούν όλα τα οφέλη και την ελκυστικότητα της δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, αναδεικνύοντας θεματικές που σχετίζονται άμεσα με την πρωτογενή πρόληψη (επικοινωνία, αυτοεκτίμηση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, εξαρτήσεις, διαφορετικότητα, διαχείριση συγκρούσεων, σχολικός εκφοβισμός και επιθετικότητα, εφηβεία κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργαστήρι Ζωής έχει κριθεί ήδη ως καλή πρακτική πρωτογενούς πρόληψης και μεταφέρει την τεχνογνωσία του σε άλλες αντίστοιχες δομές που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας: 2410 555935.

Διαβάστε επίσης: