Παραπολιτικά » Τι συζήτησαν οι Λαρισαίοι στο Μέγαρο Μαξίμου
ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τι συζήτησαν οι Λαρισαίοι στο Μέγαρο Μαξίμου

Τι συζήτησαν οι Λαρισαίοι στο Μέγαρο Μαξίμου

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν το μεσημέρι της Τρίτης βουλευτές και κομματικά στελέχη από Λάρισα και Θεσσαλία, όπου τους περίμενε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης για σύσκεψη που αφορούσε το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λάρισα – πιθανότατα – στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε διερευνητική, τόσο για τα θέματα που τεθούν στις εργασίες του Συνεδρίου, όσο και σε ότι αφορά τον ευρύτερο προγραμματισμό έως την πραγματοποίησή του.

Από όσα συζητήθηκαν προκύπτει πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Βερναρδάκη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, καθώς η Περιφέρεια είναι συνδιοργανωτής του Συνεδρίου μαζί με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Παράλληλα, μετά τις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έρθουν στη Λάρισα στελέχη του Πρωθυπουργικού Γραφείου, ώστε να συμμετάσχουν σε συσκέψεις με εκπροσώπους φορέων για να τεθούν επί τάπητος τα θέματα που οι τοπικοί θα ήθελαν να συζητηθούν κατά τις εργασίες.

Για την ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να βρεθούν στη Θεσσαλία υπουργοί και υφυπουργοί δύο ημέρες πριν την εκκίνηση του Συνεδρίου, ώστε να προετοιμαστεί η άφιξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Πάντως, από όσα προέκυψαν σήμερα για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας στη Λάρισα θα βρεθούν ο κ. Τσίπρας επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου…

Γ.Α.

Διαβάστε επίσης: