Πολιτισμός » Στην αυλή του Ντίνου Γιωτόπουλου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΡΥΕΣ

Στην αυλή του Ντίνου Γιωτόπουλου

Στην αυλή του Ντίνου Γιωτόπουλου

Μια εξαιρετική βραδιά τέχνης ετοιμάζει ο ζωγράφος Ντίνος Γιωτόπουλος, στις Νέες Καρυές, για 5η χρονιά, στην αυλή του σπιτιού του, τη βραδιά Λόγου και Τέχνης, που φέτος είναι αφιερωμένη στο μυθιστόρημα «Ουζερί Τσιτσάνης» και στον λογοτέχνη Γιώργιο Σκαμπαρδώνη.

Το βράδυ της Πέμπτης, 14 Σεπτεμβρίου, η αυλή τού ζωγράφου Ντίνου Γιωτόπουλου θα φιλοξενήσει όχι μόνο τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη και το βιβλίο του «Ουζερί Τσιτσάνης», αλλά και τους «ρεμπέτες» του Αλέξανδρου Καγιά, μια σειρά από πίνακες του Θεσσαλονικιού ζωγράφου με θέμα τους ρεμπέτες και το περιβάλλον της εποχής που δημιούργησε το ρεμπέτικο τραγούδι.

Ο Αλέξανδρος Καγιάς γεννήθηκε στο Κρυονέρι Θεσσαλονίκης το 1956. Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιους χώρους, σε ιδιωτικές και κρατικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Η.Π.Α., Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ιαπωνία, Καμερούν). Έχει στο ενεργετικό του κάπου δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις εντός κι εκτός της Ελλάδος και ισάριθμές συμμετοχές σε ομαδικές. Το έργο του θα το παρουσιάσει ο οικοδεσπότης ζωγράφος Ντίνος Γιωτόπουλος.

Ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσούλης του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Κιλελέρ και η Θεατρική Ομάδα Νίκαιας με ηθοποιούς τους: Δημήτρη Κατσιαούνη, Χαρούλα Κουτζαηλία, Βασίλη Μουρμούρα, Γιώργος Μπόζαρλη, Σταυρούλα Μπόζαρλη, Γεωργία Ράπτη, Χριστίνα Τόγκα και Άννυ Χατζή, θα παρουσιάσουν θεατρικό αναλόγιο βασισμένο σε αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Ουζερί Τσιτσάνης». Τη μουσική επιμέλεια θα έχει η βοηθός σκηνοθέτη Πατρούλα Χριστοδούλου.

Παράλληλα οι μουσικοί Γιώργος Κουλιόπουλος (κοντραμπάσο), Ασπασία Αγοραστού (πιάνο), Ευαγγελία Ζαπίτη (ακορντεόν) και Χρήστος Γκουλέτσος (βιολί) θα «ντύσουν» μουσικά τη βραδιά, η οποία βέβαια θα περιλαμβάνει και την παρουσίαση του μυθιστορήματος από την Εύα Πάικου. Για τον συγγραφέα θα μιλήσει ο Άγγελος Πετρουλάκης. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος της Larissanet Λευτέρης Παπαστεργίου.

Συνδιοργανωτής της βραδιάς, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κιλελέρ, είναι το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΑΝΕΜΟΣ» του Παναγιώτη Ιωαννίδη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι επισκέπτες της βραδιάς θα δοκιμάσουν και θ’ απολαύσουν τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου του Θεόδωρου Σταυράκη.

Διαβάστε επίσης: