Λάρισα » Λάρισα: Το κλίμα ενόψει εκλογών στην Κεντροαριστερά
ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΚΙΝΗΣΗ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ - ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ

Λάρισα: Το κλίμα ενόψει εκλογών στην Κεντροαριστερά

Λάρισα: Το κλίμα ενόψει εκλογών στην Κεντροαριστερά

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Στην τελική ευθεία – με πολλά ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά – κινείται ο πολιτικός χώρος της Κεντροαριστεράς με πρώτο κρίσιμο ραντεβού την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, όταν και θα διεξαχθούν οι εκλογές από τη βάση για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής που θα οδηγήσει τις διαδικασίες στη συγκρότηση του νέου ενιαίου φορέα.

Το ενδιαφέρον για την ώρα βρίσκεται σε κεντρικό επίπεδο, καθώς χθες έληξε η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ στη συνέχεια θα εξελιχθεί μια πανελλαδική διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών από τους υποψήφιους για την ηγεσία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει 1.000 υπογραφές μοναδικής υποστήριξης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι υπογραφές αυτές να προέρχονται από πολίτες 7 εκ των 13 αυτοδιοικητικών Περιφερειών, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, με ελάχιστο αριθμό 50 υπογραφών ανά Περιφέρεια.

Η Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί υπό τον Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο θα επικυρώσει τις υποψηφιότητες έως και τις 26 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια σε όλη τη χώρα θα διεξαχθεί η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων με τις κάλπες να στήνονται την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ενώ αν απαιτηθεί θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε σταυρούς προτίμησης.

Στη Λάρισα το κλίμα παραμένει ήρεμο με τα περισσότερα στελέχη να κρατούν στάση αναμονής. Από τη συγκεκριμένη εικόνα διακριτά κινήθηκε ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας, ο οποίος κατά την παρουσία του σε τηλεοπτικό κανάλι εκδήλωσε επισήμως την πρόθεση να υποστηρίξει τη Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του νέου φορέα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Μπαργιώτας ήταν ο πρώτος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος και εξέφρασε ανοιχτή στήριξη υπέρ κάποιου υποψηφίου.

Πάντως, στη Λάρισα ήδη έχουν ξεκινήσει τηλεφωνήματα από επιτελικά στελέχη υποψήφιων ώστε στον κατάλληλο χρόνο να υπογράψουν υπέρ των υποψηφιοτήτων και στη συνέχεια να… τρέξουν σε τοπικό επίπεδο τον προεκλογικό αγώνα μέχρι τις κάλπες.

Παράλληλα, στο παρασκήνιο ήδη γίνονται συζητήσεις για τα βασικά ανοιχτά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την δυνατότητα διεξαγωγής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ενώ απασχολεί και η διεξαγωγή δημόσιων συζητήσεων (debates) μεταξύ των υποψήφιων στις έδρες των Περιφερειών.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: