Αθλητισμός » Kυρίαρχος o Βινιάλες στο Σαν Μαρίνο

Kυρίαρχος o Βινιάλες στο Σαν Μαρίνο

Kυρίαρχος o Βινιάλες στο Σαν Μαρίνο

Ένας εκπληκτικός Βινιάλες κατακτά την πρώτη θέση στις Κατατακτήριες του 13ου αγώνα της σεζόν, του Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο στην πίστα του Misano, με τον Ντοβιτσιόζο 2ο και τον Μάρκεζ 3ο, αν και ο Ισπανός πολυπρωταθλητής, έπεσε στην προσπάθεια να κατακτήσει την pole position.

Με ένα επεισοδιακό Q1 άρχισαν οι Κατατακτήριες του 13ου αγώνα της σεζόν, του Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο στην πίστα του Misano. Οι δύο οδηγοί που θεωρητικά πέρασαν με τους χρόνους τους στο Q2, Φόλγκερ και Μίλερ, ακυρώθηκαν καθώς στον γρήγορο γύρο του πάτησαν και με τους δύο τροχούς εκτός πίστας! Έτσι στο Q2 τελικά πέρασαν οι Μπαουτίστα και Άμπρααμ.

Στο Q2 τα μάτια ήταν στραμμένα στον Μαρκ Μάρκεζ που έδειχνε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αλλά και στον πολύ σταθερό Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Ο Λορένθο ήταν αυτός που ξεκίνησε τον χορό των καλών χρόνων αλλά γρήγορα έδωσε τη θέση του στον Μάρκεζ που εύκολα κατέβηκε κάτω από το 1.33. Με την κλασική αλλαγή ελαστικών οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για να χτυπήσουν το 1.32.636 του Μάρκεζ και αμέσως ο Ντόβι το πέτυχε περνώντας 1ος με 1.32.616.

Ο Μάρκεζ, με 2 λεπτά να απομένουν, προσπάθησε να απαντήσει πέφτοντας και χάνοντας κάθε ελπίδα κατάκτησης της pole position. Ωστόσο ένας εξωπραγματικός Βινιάλες έβαλε τα πράγματα στη θέση τους καθώς έκανε ένα εμφατικό 1.32.616 και «καθάρισε» την πρώτη θέση.

H Ducati κατέβασε ως wild card τον Πίρο ως επίσημο 3ο οδηγό, ενώ η Yamaha δεν κατέβασε 2ο οδηγό στην θέση του τραυματισμένου Βαλεντίνο Ρόσι.

Διαβάστε επίσης: