Λάρισα » «Νέα Αλλαγή με υιοθέτηση μεταρρυθμιστικού προτάγματος»

«Νέα Αλλαγή με υιοθέτηση μεταρρυθμιστικού προτάγματος»

«Νέα Αλλαγή με υιοθέτηση μεταρρυθμιστικού προτάγματος»

Η larissanet απευθύνθηκε σε Λαρισαίους, οι οποίοι έχουν διακριτό στίγμα στα πολιτικά πράγματα της Κεντροαριστεράς και ζήτησε την απάντησή τους στο κοινό ερώτημα «Μπορεί και με ποιες προϋποθέσεις η 5η Νοεμβρίου να αποτελέσει ορόσημο για τη «νέα αλλαγή» από τον χώρο της Κεντροαριστεράς;»

Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σάββας επισημαίνει τα εξής:

«Η Κεντροαριστερά, πλειοψηφική και πλουραλιστική μπορεί να σηματοδοτήσει ελπίδες και να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές.

Η ανασύνθεση της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης με το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με όρους ιδεών, θέσεων, προτάσεων, αξιών και προγραμματικών δεσμεύσεων.

Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι το εγχείρημα θα δοκιμαστεί σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων στη χώρα μας από το 2010. Η οικονομική κρίση συμπύκνωσε και κατέστησε ενεργητική τη πολιτική κρίση που προϋπήρχε και που τελικά μετατράπηκε σε κρίση αντιπροσώπευσης και νομιμοποίησης διαρρηγνύοντας κάθε σχέση και συμβόλαιο με τα κοινωνικά στρώματα, έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί από την αρχή της Δημοκρατίας της Μεταπολίτευσης.

Γι’ αυτό η  ‘’νέα αλλαγή’’ δεν μπορεί παρά να είναι η υιοθέτηση ενός μεταρρυθμιστικού προτάγματος για τη χώρα, το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία.

Η χώρα πρέπει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και το χαμένο χρόνο, να ξαναβρεί την κανονικότητα μιας ισότιμης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή της οικονομικά, θεσμικά, εθνικά.

‘’ Νέα αλλαγή’’ για το πολιτικό σύστημα σημαίνει απαλλαγή από τις θεσμικές και λειτουργικές παθογένειες, τον παρασιτισμό , τον λαϊκισμό , τη διαφθορά, τις ψευδαισθήσεις. Σημαίνει συνέπεια σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις που να ανταποκρίνονται σε κοινωνικά και ιστορικά αιτήματα που μπορούν να ωθήσουν τη χώρα μας προς τη πρόοδο.

Τέλος σε μια κοινωνία που υπέστη τεράστιες μεταβολές με τη μείωση των εισοδημάτων, την αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης  η ‘’νέα αλλαγή’’  ταυτίζεται με τη αλλαγή του κοινωνικού παραδείγματος. Μια αλλαγή όχι με όρους εμφυλιοπολεμικούς και αλαζονικούς, αλλά με συναίνεση που να θεμελιώνει το αίσθημα της κοινωνίας των πολιτών.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν μια συνολική και γενναία αποτίμηση της ιστορική μας διαδρομής και  του έργου μας που οφείλουμε να το εγγράψουμε στη συλλογική μας μνήμη αποτιμώντας και διορθώνοντας παράλληλα τις ελλείψεις μας, τις αδυναμίες και τα λάθη μας».

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: