Λάρισα » Τσίπρας και το… μισό Υπουργικό Συμβούλιο στη Λάρισα
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Τσίπρας και το… μισό Υπουργικό Συμβούλιο στη Λάρισα

Τσίπρας και το… μισό Υπουργικό Συμβούλιο στη Λάρισα

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Εντείνονται οι ρυθμοί αυτές τις ημέρες και θα κορυφωθούν τις προσεχείς εβδομάδες στο δρόμο για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λάρισα μέσα στον Οκτώβριο.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση πέρα από τα τοπικά ζητήματα  τα οποία θα συζητηθούν, αποτελεί και μείζονα πολιτική εκδήλωση καθώς στην πόλη αναμένεται να βρεθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως και το… μισό Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι οργανωτικές και πολιτικές απαιτήσεις του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου απαιτούν προετοιμασίες, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δύο επίπεδα: Το κυβερνητικό με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, να αναλαμβάνει σημαντικό βάρος – όπως και σε όλα τα αντίστοιχα Συνέδρια που έγιναν ή θα γίνουν το προσεχές διάστημα –  και το κομματικό που θα… τρέξουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο θα διοργανωθεί επισήμως από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το ακριβές περιεχόμενο, όπως και όλα τα ανοιχτά ζητήματα, θα εξεταστούν σε σειρά συσκέψεων  που θα γίνουν τόσο στη Λάρισα, όσο και στην Αθήνα.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει στη Λάρισα η  Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Θωμά Τσούπου, όπου και θα εξεταστούν σειρά οργανωτικών ζητημάτων, ενώ θα δοθούν οι κατευθύνσεις με βάση τις οποίες θα κινηθούν τα τοπικά κομματικά όργανα τις επόμενες εβδομάδες.

Η πρώτη προπαρασκευαστική σύσκεψη για το πλαίσιο και τις λεπτομέρειες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας θα διεξαχθεί στην Αθήνα υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, παρουσία κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της Θεσσαλίας, όπως και των βουλευτών της περιοχής.

Το «ραντεβού» κλείδωσε για τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας θα έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Οι εργασίες του θα είναι διήμερες ενώ οι έως τώρα επικρατέστερες ημερομηνίες είναι 10 – 11 Οκτωβρίου ή 17 – 18 Οκτωβρίου.
  • Στόχος είναι κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών να βρεθεί στη Λάρισα και να εκφωνήσει ομιλία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Το πλήρες πρόγραμμα του κ. Τσίπρα θα καταρτιστεί σε χρόνο εγγύτερο με την ημερομηνία πραγματοποίησης του Συνεδρίου.
  • Στη Λάρισα αναμένεται να παραβρεθούν τα παρακάτω μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου: Δημήτρης Παπαδημητρίου – υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης – αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Χρήστος Σπίρτζης – υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ευάγγελος Αποστόλου – υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωκράτης Φάμελλος – αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βέβαια ο συντοπίτης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Πιθανή θεωρείται η παρουσία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και εκπροσώπων από την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

  • Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν έξι θεματικές ενότητες, ενώ οι τρεις εξ αυτών που θεωρούνται «κλειδωμένες» είναι: Αγροδιατροφικός Τομέας – Πρωτογενής Παραγωγή, Υποδομές, Τουρισμός.

Ο παραπάνω σχεδιασμός θεωρείται – για την ώρα – ο επικρατέστερος, ενώ θα οριστικοποιηθεί μετά από σειρά συσκέψεων και εφόσον δεν υπάρξουν σημαντικές ανατροπές στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: