Ελλάδα » Ο οδοντιατρικός τουρισμός «ανθεί» στην Ελλάδα

Ο οδοντιατρικός τουρισμός «ανθεί» στην Ελλάδα

Ο οδοντιατρικός τουρισμός «ανθεί» στην Ελλάδα

Δελεαστικός προορισμός ιατρικού τουρισμού, αποδεικνύεται η Αθήνα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη, καταγράφει σημαντική άνοδο με πυλώνα ανάπτυξης τον κλάδο της οδοντιατρικής.

Οι οδοντιατρικές  υπηρεσίες στην Ελλάδα,  σε συνδυασμό  με το δελεαστικό κόστος, συγκριτικά με τα οικονομικά μεγέθη για παράδειγμα που ισχύουν στο Καναδά, αποτελούν μαγνήτη για χιλιάδες ομογενείς αλλά και ξένους επισκέπτες.

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι προβλέψεις για τα επόμενα πέντε χρόνια για τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας,  γεγονός που επιβεβαιώνει  στο greekpost.ca και ο επ.Καθηγητής Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster(ADTC)  και της  Eurodentica Specialized Dental Care κ.Νικόλαος Κουβελάς.

¨Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ.Κουβελάς,  το Athens Dental Tourism Cluster(ADTC) έχει στόχο  να διαδώσει την ιδέα της ποιότητας της παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών στην Αθήνα.

«Εμείς, σχεδόν  όλοι του Cluster, έχουμε εξειδικευτεί στην Αμερική. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, εκτιμούμε ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε 40.000 έως 50.000 ασθενείς προερχόμενοι από το εξωτερικό και γι αυτό  η ομάδα των οδοντιάτρων που απαρτίζουν το Cluster εργάζονται πυρετωδώς»