Κόσμος » Νέο είδος σοκολάτας με ροζ απόχρωση

Νέο είδος σοκολάτας με ροζ απόχρωση

Νέο είδος σοκολάτας με ροζ απόχρωση

Ένα νέο είδος σοκολάτας, ροζ απόχρωσης, παρουσίασε στο κοινό η ελβετική εταιρεία Barry Callebaut, εκ των πρωτοπόρων στην επεξεργασία κακάο στον πλανήτη.

Όπως διατείνονται οι υπεύθυνοι της ελβετικής σοκολατοποιίας, η «ρουμπινί» (Ruby) -κατά την περιγραφή τους- σοκολάτα, έρχεται για να σταθεί δίπλα στα τρία γνωστά είδη της γλυκιάς πανδαισίας (γάλακτος, μαύρη και λευκή).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ιδιαίτερο ροζ χρώμα της σοκολάτας είναι φυσικό, ενώ η εμφάνιση του νέου αυτού είδους έρχεται 80 χρόνια μετά από την εισαγωγή της λευκής σοκολάτας στην αγορά από τη Nestle.

Για να πάρει η σοκολάτα την τελική της μορφή χρειάστηκαν 13 χρόνια δοκιμών από τη στιγμή που το εργαστήριο της εταιρείας ανακάλυψε έναν νέο τύπο κόκκου κακάο.

Η σοκολάτα παράγεται από κόκκους με προέλευση από το Εκουαδόρ, τη Βραζιλία και την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ το χρώμα της προκύπτει από μια σκόνη που εξάγεται κατά τη διαδικασία επεξεργασίας.

Σύμφωνα πάντα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, στη σοκολάτα δεν έχουν προστεθεί μούρα ή κάποια χρωστική ουσία.

Η γεύση της περιγράφεται όχι τόσο γλυκιά όσο της σοκολάτας γάλακτος, αλλά πιο ελαφριά και φρουτώδης.

Οι παραγωγοί της σοκολάτας δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία του προϊόντος στην αγορά, «ποντάροντας» στην τάση που θέλει τους χρήστες του Διαδικτύου να δημοσιεύουν φωτογραφίες από το φαγητό τους -ιδίως αν είναι πολύχρωμο- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η «ρουμπινί» σοκολάτα προβλέπεται να είναι διαθέσιμη στις αγορές μέσα στους επόμενους έξι με 18 μήνες.

 

Διαβάστε επίσης: