Λάρισα » «50 χρόνια προσφοράς στην ποιοτική ξενόγλωσση εκπαίδευση»
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΣΕΙΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

«50 χρόνια προσφοράς στην ποιοτική ξενόγλωσση εκπαίδευση»

«50 χρόνια προσφοράς στην ποιοτική ξενόγλωσση εκπαίδευση»

- Ο Βασίλης Βασιλείου και η Ειρήνη Βασιλείου διευθύνουν τα φροντιστήρια «ΣΕΙΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

«Η γνώση θέλει χρόνο και τριβή. Κάτοχος μιας γλώσσας –μιας οποιασδήποτε γλώσσας- δεν είναι αυτός που έχει μόνο ένα πιστοποιητικό, γιατί αυτοί μπορεί να είναι πολλοί. Είναι αυτός που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σωστά όποτε και όταν χρειαστεί» δηλώνουν στη larissanet oι κκ. Βασίλης Βασιλείου και Ειρήνη Βασιλείου, που διευθύνουν τα γνωστά ξενόγλωσσα φροντιστήρια «ΣΕΙΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ». Τα φροντιστήρια ιδρύθηκαν το 1967 και μετά από μία επιτυχημένη πορεία πενήντα ετών, η δεύτερη πλέον γενιά που ανέλαβε το τιμόνι της διοίκησης προχωράει με το ίδιο πάθος και τον ίδιο στόχο για ποιοτική εκπαίδευση.

Φέτος τα φροντιστήριά σας, «ΣΕΙΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ», γιορτάζουν τα 50χρονα από τη λειτουργία τους. Tι σημαίνει για σας η λειτουργία μισού αιώνα του φροντιστηρίου σας και τι σηματοδοτεί για τη συνέχεια;

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Σεισοπούλου – Βασιλείου» ιδρύθηκαν το 1967 από την κ. Έφη Σεισοπούλου και τον κ. Νίκο Βασιλείου, πρωτοπόρους και χαρισματικούς παιδαγωγούς. Από τότε και μέχρι σήμερα το όραμα, το πάθος και οι στόχοι των ιδρυτών μας για μια ποιοτική ξενόγλωσση εκπαίδευση συνεχίζουν να αποτελούν τα θεμέλια της δραστηριότητας της δεύτερης πλέον γενιάς που ανέλαβε στο τιμόνι της διοίκησης, η οποία όμως έχει διευρυνθεί σημαντικά με την εισαγωγή νέων σύγχρονων μέσων, με φρέσκες ιδέες και καινοτομίες διατηρώντας όμως τις ίδιες αρχές και αξίες που μας κρατάνε για μισό αιώνα πια στην κορυφή της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕΙΣΟΠΟΥΛΟΥ (6)

«…το πάθος και οι στόχοι των ιδρυτών μας για μια ποιοτική ξενόγλωσση εκπαίδευση συνεχίζουν να αποτελούν τα θεμέλια της δραστηριότητας της δεύτερης πλέον γενιάς που ανέλαβε στο τιμόνι της διοίκησης…»

Σε τι διαφοροποιείται το δικό σας φροντιστήριο ξένων γλωσσών;

Βασική μας προτεραιότητα μας δεν είναι μόνο να αποκτήσουν οι μαθητές μας ένα αναγνωρισμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, η απόκτηση του οποίου στη σύγχρονη κοινωνία δεν αποτελεί πλέον χόμπι αλλά αναγκαιότητα. Βασική μας προτεραιότητα είναι επίσης το να έρθουν οι μαθητές μας σε επαφή με την κουλτούρα της  ξένης γλώσσας και να μάθουν να τη μιλούν και να τη χρησιμοποιούν. Τη γλώσσα δεν μπορείς να τη μάθεις αν δεν τη μιλήσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τα παιδιά μας εκπαιδεύονται στον προφορικό λόγο από τα πρώτα τους κιόλας βήματα από native speakers, διοργανώνουμε θεατρικές παραστάσεις μέσα από τις οποίες  τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την ξένη γλώσσα χωρίς να φοβούνται και να ντρέπονται μπροστά σε κοινό, όπως επίσης δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευσή τους στο Δημόσιο Λόγο (Public Speaking), δηλαδή μαθαίνουν να κάνουν παρουσιάσεις εργασιών μέσω Power Point.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕΙΣΟΠΟΥΛΟΥ (3)

Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια (Ξένων Γλωσσών);

Έχει αλλάξει το περιβάλλον, το περιεχόμενο και η διαδικασία της μάθησης. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι οι ηλικίες των μαθητών που ξεκινούν μια ξένη γλώσσα ολοένα και μικραίνουν. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι έπρεπε πρωτίστως να διαμορφωθεί ένα υγιές μαθησιακό περιβάλλον στο οποίο η μάθηση να είναι ευχάριστη και πραγματική και όχι ανιχνευτική προσπάθεια.  Σε αυτά τα νέα δεδομένα έχουν προσαρμοστεί τόσο το περιεχόμενο της μάθησης, δηλαδή τα βιβλία τα οποία είναι πολύ πιο κοντά στις ανάγκες των μαθητών αλλά και στα ενδιαφέροντα τους, αλλά και η ίδια η διαδικασία της μάθησης με τη χρήση της τεχνολογίας (διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικά βιβλία, ηλεκτρονικές πλατφόρμες κ.α.) αφού ζούμε πια σε έναν ψηφιακό κόσμο.

Όμως θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ψηφιακή τεχνολογία δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή δασκάλου – μαθητών και της τάξης. Ο δάσκαλος δε μεταδίδει απλώς γνώσεις και πληροφορίες αλλά προσφέρει υποδείγματα ήθους και κανόνες ζωής. Η δε τάξη – η οποία είναι αναντικατάστατη – είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας όπου όλα τα μέλη καλούνται να συμμετάσχουν στην αναζήτηση της γνώσης.

«Σε έναν κόσμο που η τεχνολογία έχει εξαλείψει σύνορα και αποστάσεις δεν μπορούμε να παραμένουμε μονόγλωσσοι. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας έχει γίνει αναγκαία περισσότερο από ποτέ»

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕΙΣΟΠΟΥΛΟΥ (4)

Ποια η τάση των νέων και ποια των ενηλίκων στην εκμάθηση ξένων γλωσσών; 

Σε έναν κόσμο που η τεχνολογία έχει εξαλείψει σύνορα και αποστάσεις δεν μπορούμε να παραμένουμε μονόγλωσσοι. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας έχει γίνει αναγκαία περισσότερο από ποτέ.  Μολονότι, λοιπόν, υπάρχει ενδιαφέρον και πρόθεση από τους νέους να μάθουν περισσότερες από μία ξένες γλώσσες, υπολογίζεται ότι η κρίση μειώνει τις δυνατότητές τους να το κάνουν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους ενήλικες, οι οποίοι πιέζονται και χρονικά πολλές φορές για την απόκτηση ενός πιστοποιητικού.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕΙΣΟΠΟΥΛΟΥ (1)

Η εκμάθηση των ξένων γλωσσών είναι ένας από τους τομείς από τους οποίους γίνονται περικοπές και οι πλειονότητα καταφεύγει σε προσφορές!, φτηνά δίδακτρα και φτηνά ιδιαίτερα, με την πίεση όχι να μάθουν την ξένη γλώσσα αλλά να αποκτήσουν γρηγορότερα ένα πιστοποιητικό. Και όλα αυτά σε βάρος της ποιότητας και της γνώσης. Η γνώση όμως θέλει χρόνο και τριβή. Κάτοχος μιας γλώσσας –μιας οποιασδήποτε γλώσσας- δεν είναι αυτός που έχει μόνο ένα πιστοποιητικό, γιατί αυτοί μπορεί να είναι πολλοί. Είναι αυτός που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σωστά όποτε και όταν χρειαστεί. Και πιστέψτε με, σήμερα είναι όχι μόνο συχνό αλλά και απαραίτητο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕΙΣΟΠΟΥΛΟΥ (7)

Ποιο το σλόγκαν του φροντιστηρίου σας και ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Η Ποιότητα, η Προσφορά και η Εγγύηση στην Ξενόγλωσση Εκπαίδευση δεν είναι το σλόγκαν μας αλλά το πιστεύω μας, το όραμα και ο στόχος μας 50 χρόνια τώρα.

Κάνοντας μια ανασκόπηση αλλά και ενδοσκόπηση στην ιστορία (θα μου επιτραπεί η λέξη) των Κέντρων μας, μαθαίνουμε από το παρελθόν αλλά παράλληλα κρατάμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον βαδίζοντας σταθερά στις αξίες και την ποιότητα που παρέχουμε τόσο χρόνια τώρα στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.

ENTYΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: