Απόψεις » Μπεχλιβάνος Χ. » Γέμισε ο τόπος υποψήφιους και προβλήματα. Του Χρήστου Μπεχλιβάνου
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ "EΓΩ ΕΔΩΣΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"...

Γέμισε ο τόπος υποψήφιους και προβλήματα. Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Γέμισε ο τόπος υποψήφιους και προβλήματα. Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

«Θέλουμε πολιτικούς, δημάρχους και περιφερειάρχες που θα βάζουν πρώτα απ’ όλα τον τόπο και μετά τις προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες τους, που δεν θα καμαρώνουν με ανακοινώσεις του στυλ «κατόπιν ενεργειών μου», ή για τις φωτογραφίες τους στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο»

Από νωρίς συνωστίζονται οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για τη δημαρχιακή καρέκλα στη Λάρισα. Όνειρα κάνουν αρκετοί και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ πολλοί είναι οι υποψήφιοι που ετοιμάζονται και για τις εθνικές εκλογές, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των υποψηφίων για την αρχηγία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ πλειάδα υποψηφίων καταγράφεται στα ρεπορτάζ και για το Επιμελητήριο Λάρισας.

Μνηστήρες, παντού μνηστήρες. Όλοι για να προσφέρουν, όλοι για μια καρέκλα. Διαθέτουν όλοι αυτοί προσόντα για να γίνουν δήμαρχοι, περιφερειάρχες, βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων ή πρόεδροι σημαντικών φορέων, όπως το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας; Σίγουρα δεν είναι όλοι έτοιμοι για αυτές τις θέσεις. Τότε, γιατί διεκδικούν πόστα και καρέκλες; Γιατί απλά, πολλοί φιλόδοξοι «μνηστήρες» την επομένη της όποιας εκλογικής αναμέτρησης ως υποψήφιοι για την αρχηγία ή την καρέκλα θα έχουν άλλα ερείσματα στην εκάστοτε εξουσία και πιο ισχυρά διαπραγματευτικά πολιτικά χαρτιά με όποια/ον εκλεγεί. Έτσι ξεκινάει στις μέρες μας το «παιχνίδι» εξουσίας, ενώ ο τόπος γέμισε προβλήματα…

Κι όλοι αυτοί οι «μνηστήρες» έχουν συμφωνήσει αρχικά σε ένα πλαίσιο αρχών, θέσεων και αξιών για την επόμενη μέρα; Στις περισσότερες των περιπτώσεων φυσικά όχι, απλά μετά ρίχνουν όλοι τους πολύ νερό στο κρασί αρκεί να βρεθούν στην πολυπόθητη καρέκλα. Τώρα τι Δήμο θέλουμε, τι Περιφέρεια ονειρευόμαστε, τι πολιτικά κόμματα επιζητούμε, τι Επιμελητήριο επιθυμούμε έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Εκείνο που προέχει είναι να βγαίνουν τα κουκιά κι αν «ναι» τότε θα σκεφτούν με ποιον/ους θα συμμαχήσουν. Όσο για το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα κι αυτό σε πολλές των περιπτώσεων δεν είναι πρωταρχικό μέλημα. Οι υποψήφιοι κατέρχονται στις εκλογές με χρίσματα κομμάτων, μετά το παίζουν ανεξάρτητοι για να κορφολογήσουν ψήφους κι από άλλες δεξαμενές ψηφοφόρων και όταν εκλεγούν ξαναβάφονται με τα χρώματα των κομμάτων τους.

Η εποχή έχει αλλάξει σε όλα τα επίπεδα και απαιτεί πλέον ξεκάθαρες επιλογές, προτάσεις, θέσεις και πολιτικό στίγμα. Το ίδιο ισχύει και με τις δεσμεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων, που προεκλογικά δίνονται απλόχερα και με το κλείσιμο της κάλπης έχουν ξεχαστεί. Ο τόπος μας έχει γεμίζει υποψήφιους «μνηστήρες» για κάθε θέση και καρέκλα που προσφέρει εξουσία και ανοίγει τις κάνουλες του χρήματος. Μοντέλα του παρελθόντος που έχουν διατηρήσει στο ακέραιο την επιρροή τους και τη διείσδυση σε όποιο εκλογικό σώμα. Εκείνο όμως που παραμένει είναι τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα που αδυνατούν να επιλύσουν οι «μνηστήρες» καθώς αγωνιούν κυρίως για την προσωπική τους προβολή και την ανέλιξη στην πυραμίδα της ηγεσίας της εκάστοτε εκλογικής αναμέτρησης.

Θέλουμε πολιτικούς, δημάρχους και περιφερειάρχες που θα βάζουν πρώτα απ’ όλα τον τόπο και μετά τις προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες τους, που δεν θα καμαρώνουν με ανακοινώσεις του στυλ «κατόπιν ενεργειών μου», ή για τις φωτογραφίες τους στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο. Δεν θέλουμε πολιτικούς που λένε «εγώ έδωσα τα λεφτά». Ποια λεφτά βρε; Από την τσέπη σου είναι οι πόροι των κρατικών ταμείων ή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων; Απλά τη δουλειά τους κάνουν και πρέπει να την κάνουν σωστά.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: