Αθλητισμός » Εμπλοκή σε μεταγραφή για… 14 δευτερόλεπτα

Εμπλοκή σε μεταγραφή για… 14 δευτερόλεπτα

Εμπλοκή σε μεταγραφή για… 14 δευτερόλεπτα

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στη μεταπήδηση του 28χρονου μέσου Αντριέν Σίλβα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη Λέστερ, καθώς η συμφωνία ανάμεσα στην πορτογαλική και τη βρετανική ομάδα για τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή, δηλώθηκε… 14 δευτερόλεπτα αφότου είχε παρέλθει η προθεσμία για την φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Σύμφωνα με τα δίκτυα BBC και Skysports, τα έγγραφα που επιβεβαίωναν τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη μεταγραφή (ύψους 24 εκατ. ευρώ) «ανέβηκαν» στο μηχανογραφημένο σύστημα της FIFA με καθυστέρηση 14 δευτερολέπτων, αφού είχε ολοκληρωθεί και η παράταση που είχαν λάβει οι δύο ομάδες την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, με αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να εγείρει ερωτήματα για την εγκυρότητά της.

Οι «αλεπούδες», οι οποίες προόριζαν τον Σίλβα ως αντικαταστάτη του Ντάνι Ντρινκγουότερ που παραχωρήθηκε στην Τσέλσι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, υποστηρίζουν ότι η συμφωνία δηλώθηκε εγκαίρως, ευελπιστώντας η FIFA να ανάψει «πράσινο» για να μην χρειαστεί να περιμένει ο 28χρονος Πορτογάλος για το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο – όταν ανοίγει ξανά το «παράθυρο» των μεταγραφών.

Εφόσον τελικά η μεταγραφή δεν ολοκληρωθεί, η συμφωνία ενδέχεται να ναυαγήσει εντελώς, αν και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θεωρεί πως ο παίκτης ανήκει πλέον στη Λέστερ – συνεπώς εκείνη είναι που πρέπει να πληρώσει το συμβόλαιό του.

Διαβάστε επίσης: