Παραπολιτικά » Μια ενδιαφέρουσα πρόταση από τον Χρ. Παπανικολάου
ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση από τον Χρ. Παπανικολάου

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση από τον Χρ. Παπανικολάου

Οι συντελεστές και οι διοργανωτές έδωσαν σήμερα συνέντευξη τύπου για την εκδήλωση με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή» η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά.

Η τοποθέτηση του εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου προκάλεσε πραγματικά αίσθηση. Ο Λαρισαίος δημιουργός που στην εκδήλωση συμμετέχει με έργα του στις δηλώσεις ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο η Ιατρική Σχολή της Λάρισας να πάρει το όνομα του Ιπποκράτη.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση που μάλλον δεν είναι καινούργια σαν σκέψη. Μιλώντας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας καθηγητής Γιάννης Στεφανίδης η προσπάθεια είχε γίνει και παλαιότερα αλλά δεν καρποφόρησε. Όμως στο θέμα- σε ακαδημαϊκό επίπεδο- υπάρχει κινητικότητα  και στόχευση ώστε το Τμήμα να πάρει το όνομα του πατέρα της Ιατρικής. Άλλωστε και η πόλη και η Ιατρική Σχολή το δικαιούνται καθώς ο Παγκόσμιος Ιπποκράτης έζησε, θεράπευε και πέθανε στην περιοχή της Λάρισας. Αν γίνει θα πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία…

Π.Γ