Οικονομία » Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήμα

Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήμα

Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήμα

Καθημερινά  προσπαθούμε να βρούμε τρόπους προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα μιας και το κόστος διαβίωσης διαρκώς  αυξάνεται.

Μία από τις  πιο παλιές και σίγουρες  λύσεις είναι η χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας  με τον άφθονο ήλιο καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, η αγορά ενός  ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια επένδυση που μας  «λύνει τα χέρια» κάνοντας άμεση απόσβεση.

esolar0080

Ειδικότερα με την εξέλιξη  της τεχνολογίας  και τη βελτίωση των χαρακτηριστικών τους  οι ηλιακοί θερμοσίφωνες  πετυχαίνουν εκπληκτικές αποδόσεις,  και πάνω απ’ όλα με μηδενική περιβαλλοντική επιβάρρυνση.

monos_fr

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι ότι μπορούμε να βρούμε ελληνικές εταιρείες  με ισχυρή παράδοση που εντυπωσιάζουν με τις εγγυήσεις  που δίνουν στα  προϊόντα τους.

Κάνοντας  μια έρευνα στην αγορά του ηλιακού εντοπίσαμε μερικά χαρακτηριστικά  που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα να γνωρίζετε:

  • Αρχικά , απαιτούνται περίπου 40 lt κατά άτομο για την κάλυψη των καθημερινών του αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης. Έτσι, για μια οικογένεια 4 ατόμων προτείνεται ηλιακός 160lt ενώ ένα ζευγάρι 2 ατόμων μπορεί να εξυπηρετηθεί από ηλιακό 100lt
  • Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η επιφάνεια του συλλέκτη ο οποίος πρέπει να είναι επιλεκτικός μιας και εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση. Ενδεικτικά ,η ελάχιστη επιφάνεια επιλεκτικού συλλέκτη είναι  για ηλιακό 100lt&120lt 1,5 τμ, για 160lt 2,5τμ και για 200lt 3 τμ.
  • Το δοχείο αποθήκευσης θα το βρείτε συνήθως σε 2 ποιότητες: Μπόιλερ GLASS και Μπόιλερ ΙΝΟΧ.
  • Τέλος στην περίπτωση που ο ηλιακός σας θέλετε να συνδέεται και με το καλοριφέρ(όταν δηλαδή λειτουργεί το καλοριφέρ σας, να ζεσταίνεται και το νερό) υπάρχει η επιλογή της τριπλής ενέργειας.

esolar0041-end

Τέλος θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στην καταλληλότερη εποχή για να επιλέξουμε τον ηλιακό θερμοσίφωνα  που ταιριάζει στις ανάγκες μας, μιας και λόγω της άφθονης ηλιοφάνειας ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας θα αποδόσει τα μέγιστα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://www.esolarshop.net ή καλέστε στο +30 2109601013.

esolar logo

Διαβάστε επίσης: