Λάρισα » Εκεί όπου η γνώση γίνεται πολιτισµικό βίωµα!
ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΦΑΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΥ

Εκεί όπου η γνώση γίνεται πολιτισµικό βίωµα!

ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ…
Εκεί όπου η γνώση γίνεται πολιτισµικό βίωµα!

Φανή Καράτζου: Όνοµα συνυφασµένο µε την πρωτοπορία, την ποιότητα, την αφοσίωση, την απεριόριστη αγάπη για το παιδί και τον άνθρωπο. Όνοµα που το άκουσµά του ταυτίζεται µε τις ξένες γλώσσες και κυρίως µε τη σωστή εκµάθησή τους.

Η κα Φανή Καράτζου διευθύνει και λειτουργεί στην πόλη µας 3 Κέντρα Ξένων Γλωσσών, όχι απλά σχολεία, αλλά εργαστήρια µάθησης και δηµιουργίας.

Ένα πλούσιο βιογραφικό.

Με πλούσιο βιογραφικό αποφοίτου σχολείου της Αµερικής και µετεκπαίδευση µε υποτροφία του Βρετανικού Συµβουλίου στο Πανεπιστήµιο του Cambridge πάνω στην «Οργάνωση Σχολικών Προγραµµάτων», στο Πανεπιστήµιο του Reading πάνω στην «Επικοινωνιακή Μέθοδο» του γλωσσολόγου Noam Chomsky, µε ειδίκευση στη «Διοίκηση Σχολείων» στο International House του Λονδίνου και αλλού η κυρία Φανή Καράτζου διαµορφώνει το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να αναπτύσσονται οι δεξιότητες των σπουδαστών, όχι απλά µαθαίνοντας µια ξένη γλώσσα αλλά καθιστώντας την µια βιωµατική εµπειρία.

Ενθουσιασµός και πάθος.

Με προσωποποιηµένη εκπαίδευση,  λαµβάνοντας πάντα υπόψη τον τρόπο µε τον οποίο ο σπουδαστής µαθαίνει. Με την εφαρµογή τεχνολογικά πρωτοποριακών µεθόδων εκµάθησης ξένων γλωσσών αλλά και µε την επιλογή του καταλληλότερου εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο εκπαιδεύει ανελλιπώς η ίδια αλλά και µε εκπαιδευτές υψηλών προδιαγραφών, υποστηριζόµενο πάντα από τα πιο σύγχρονα και πλουσιότερα εκπαιδευτικά προγράµµατα, υλοποιεί το όραµά της: «Η προσφερόµενη γλωσσική εκπαίδευση να είναι εγγύηση για ένα σίγουρο άνοιγµα των µαθητών µας στον κόσµο».

Κέντρο ενδιαφέροντος: Ο σπουδαστής

Οι µαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου, µαθαίνουν να σκέφτονται και να µιλούν τις γλώσσες όπως τη µητρική τους ενώ περισσότεροι από 3.500 µαθητές µας την τελευταία δεκαετία κατέκτησαν  ανώτατα πιστοποιητικά γλωσσοµάθειας,  εφόδιο σηµαντικό για το διεθνοποιηµένο σήµερα κόσµο. Με τη διαµεσολάβηση του εξουσιοδοτηµένου κέντρου U.C.A.S που λειτουργεί η ίδια, φοιτητές προπτυχιακών και µεταπτυχιακών τµηµάτων εγγράφονται σε Αγγλικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήµια έχοντας εξασφαλίσει τα σηµαντικότερα εφόδια:  τις πιστοποιήσεις GMAT, TOEFL, IELTS, GRE.

Σεµινάρια – Ηµερίδες – Εκπαιδευτικές εκδροµές – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και προπαντός Θέατρο

Κάθε χρόνο διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων που προάγουν την ανάπτυξη όλων των συναισθηµατικών, ατοµικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των µαθητών. Από την έναρξη λειτουργίας των φροντιστηρίων της δηµιουργεί ταυτόχρονα Θεατρική Λέσχη, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο έργα ξένων συγγραφέων στο πρωτότυπο – σηµείο αναφοράς για τους απόφοιτους µαθητές – επιβεβαιώνοντας την άνεση στην επικοινωνία που τους εξασφαλίζει η επικοινωνιακή µέθοδος.

Συνεχής αναγνώριση.

Το σχολείο της κ. Καράτζου ήταν ένα από τα τέσσερα που επελέγησαν από την Ελλάδα να παρουσιάσουν την επιτυχηµένη ιστορία τους στην Πρώτη Συνδιάσκεψη για την Ξενόγλωσση Εκπαίδευση που διοργανώθηκε από την Elt NEWS και τους συνεργαζόµενους εκδότες µε θέµα Success Stories – «Ιστορίες επιτυχίας 2013».

Φανή Καράτζου

Η ίδια εξοµολογείται: «Είναι µεγάλη ηθική ικανοποίηση και δικαίωση να συναντάς γονείς των παιδιών που έχουν αποφοιτήσει πριν χρόνια και να σου λένε: “Σας ευχαριστούµε πολύ για ότι έχετε προσφέρει στα παιδιά µας”, ενώ εκατοντάδες µαθητές που έχουν κάνει την καριέρα τους ή τις σπουδές τους στο εξωτερικό να υπερηφανεύονται  ότι διακρίνονται για την ποιότητα του λόγου τους στην ξένη γλώσσα και έχουν καταφέρει  να σκέφτονται στη γλώσσα που έχουν διδαχθεί. Ο στόχος µας είναι η τέλεια γνώση της γλώσσας και οι πιστοποιήσεις που επιλέγουµε είναι παγκοσµίως αναγνωρισµένες για την πληρέστερη προετοιµασία των αυριανών πολιτών του κόσµου.”

Άλλωστε όπως τονίζει η ίδια, «H δηµιουργία του δικών µου Κέντρων Ξένων Γλωσσών ήταν ένα ταξίδι που έγινε µε αφοσίωση και πάθος, µε αγάπη και κατανόηση για τους συνεργάτες, για τα παιδιά και τους γονείς τους, αγάπη που µου ανταποδίδουν και η οποία µετουσιώνεται πάντα σε δύναµη για µεγαλύτερη πρόοδο».

SUMMER EDITION MAGAZINE LARISSANET

Διαβάστε επίσης: