Θεσσαλία » Πανήγυρις στη Μονή Παναγίας «Πελεκητής»

Πανήγυρις στη Μονή Παναγίας «Πελεκητής»

Πανήγυρις στη Μονή Παναγίας «Πελεκητής»

Πανηγύρισε η ιερά και σεβασμία ιστορική Μονή Παναγίας «Πελεκητής» Καρύστας Δολόπων. Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος ευσεβών χριστιανών κατέκλεισαν την Ιερά Μονή.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου π. Θεόκλητος Δήμου, ο υπεύθυνος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη π. Τιμόθεος Μπατέλης, ο π. Δημήτριος Καλλιώρας, μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής, ο π. Ιωάννης Ζιάκανος, ο π. Παναγιώτης Καλλιώρας, ο π. Νικόλαος Ντάφος και οι Διάκονοι της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Ακολούθως, εψάλλησαν τα Εγκώμια προς την Κυρία Θεοτόκο. Προ της απολύσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους άρτους προς τιμήν της Θεοτόκου και ομίλησε μεστά και θεολογικά για το πανάμωμο πρόσωπο της Θεομήτορος.

πελεκιτή 4 Πελεκιτή 3 πελεκιτή 2 πελεκιτή 1

Διαβάστε επίσης: