Ελλάδα » Χάρτης με ελληνικά εδάφη έως και τη Θεσσαλία σε ομιλία πρόξενου της ΠΓΔΜ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Χάρτης με ελληνικά εδάφη έως και τη Θεσσαλία σε ομιλία πρόξενου της ΠΓΔΜ

Χάρτης με ελληνικά εδάφη έως και τη Θεσσαλία σε ομιλία πρόξενου της ΠΓΔΜ

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η συμμετοχή του προξένου της πΓΔΜ, Γιόβικα Παλατσέφσκι, σε εκδήλωση στο Τορόντο, όπου απηύθυνε χαιρετισμό σε εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα (Ήλιος της Βεργίνας, χάρτης με ελληνικά εδάφη, σύνθημα «Ενωμένη Μακεδονία»).

Tην τελευταία προκλητική συμπεριφορά των Σκοπίων καταγγέλει το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του. Αφορά τη συμμετοχή του γενικού προξένου της πΓΔΜ, Γιόβικα Παλατσέφσκι (Jovica Palacevski), σε αλυτρωτική εκδήλωση στο Τορόντο με την οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την πΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων.

Ο κ. Παλατσέφσκι απηύθυνε χαιρετισμό από εξέδρα με πίσω φόντο έναν μεγάλο χάρτη της πΓΔΜ, η οποία «εξαπλώνεται» ίσαμε τον Θερμαϊκό, την Καβάλα και τη Φλώρινα, χωρίς να απουσιάζει φυσικά και ένας τεράστιος ήλιος της Βεργίνας!

Σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του επιπλήττει την κυβέρνηση των Σκοπίων τονίζοντας ότι παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου και τις αλλαγές προσώπων «φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα».

Υπενθυμίζει δε με σαφήνεια ότι «απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της πΓΔΜ» είναι «η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας».

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης: