Ταξίδια » Ύδρα: Κομψότητα και φινέτσα…
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΝΤΟΥΣΙΑΣ

Ύδρα: Κομψότητα και φινέτσα…

Ύδρα: Κομψότητα και φινέτσα…

Γράφει ο Σεραφείμ Ντούσιας

Producer and Director Television Entertainment 

Ένας από τους αγαπημένους μου καλοκαιρινούς προορισμούς είναι η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, η Ύδρα. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πλησίαζα το νησί ήμουν μέσα σε ένα θαλάσσιο ταξί. Ο οδηγός του… μία γραφική φιγούρα ενός λιγομίλητου νησιώτη που κρατούσε τσιγάρο στο ένα χέρι και το βλέμμα του ήταν καρφωμένο στον προορισμό μας.

Καθώς πλησιάζαμε έβλεπα ένα άγονο νησί αλλά ταυτόχρονα «απέραντο» και μεγαλειώδες, το νησί που αγάπησε ο Leonard Cohen και υπέγραψε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του. Το σπίτι των κουμπάρων μου που με φιλοξενούσαν είναι στο Βλυχό, 20 λεπτά με τα πόδια από τη χώρα. Πάνω στο κύμα, δίπλα σε ένα ταβερνάκι που το βράδυ μπορείς να γευτείς ολόφρεσκο ψάρι κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η Ύδρα είναι σαν ένα τεράστιο σκηνικό βγαλμένο από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο του ’60.

Η κομψότητα, ο αέρας της αριστοκρατίας, η φινέτσα και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της ταυτότητα είναι μόνο μερικά από τα βασικάτης χαρακτηριστικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποτελεί προορισμό πολλών καλλιτεχνών. Ένα ησυχαστήριο… μια κουκίδα μέσα στο απέραντο γαλάζιο που μπορείς πραγματικά να ακούσεις τη θάλασσα την οποία συνοδεύουν καλοκαιρινοί ήχοι αναμελιάς και χαλάρωσης!

Στα πλακόστρωτα καλντερίμια της χώρας μπορείς να θαυμάσεις παλιές αρχοντικές κατοικίες, να γευτείς τόσο τοπικά εδέσματα όσο και άλλων διεθνών κουζινών, να πιεις κοκτέιλ καθώς και να ακούσεις ιστορίες ντόπιων για τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές της καθημερινότητας σε έναν τόπο χωρίς αυτοκίνητα ή άλλα μηχανοκίνητα οχήματα. Από τις 3 μέρες που φιλοξενήθηκα στο νησί δε θα έχανα την ευκαιρία να πάω για τρέξιμο και να διανύσω την απόσταση μεταξύ της χώρας και του Βλυχού όπου διέμενα. Μία απόσταση που δε έφτανε να καλύψει η φωτογραφική μνήμη ενός smartphoneγια αυτό και αρκείσαι στο «κλείστρο» των ματιών σου.

Ξεκινώντας από τα παλιά κανόνια στο λιμάνι της Ύδρας που σε ταξιδεύουν σε θυελλώδεις εποχές… περνώντας τη Σχολή Καλών Τεχνών, φτάνεις στα Καμίνια με το έντονο κόκκινο χρώμα ενός παλιού καφενείου που φανερώνει το έντονο καλλιτεχνικό αποτύπωμα… εκεί που η βελούδινη φωνή της Sophia Loren ερμήνευσε το «Τι Είναι Αυτό Που Το Λένε Αγάπη…» και μάγεψε τον κόσμο.  Η Ύδρα είναι ένα νησί που γέννησε, έθρεψε και κυριάρχησε στον πόλεμο για την ανεξαρτησία ολόκληρης της χώρας και αυτό είναι ένα συναίσθημα που κυριεύει όποιον πατάει το πόδι του σε αυτόν τον τόπο.

SUMMER 2017 MAGAZINE LARISSANET

Διαβάστε επίσης: