Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Στην Καλλιπεύκη το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (ΦΩΤΟ)

Στην Καλλιπεύκη το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (ΦΩΤΟ)

Στην Καλλιπεύκη το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλλιπεύκη, το Σάββατο 15 Ιουλίου και στις 12 η ώρα το μεσημέρι, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τον γενικό τίτλο «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ».

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Το φεστιβάλ ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, που υποστηρίχτηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τεμπών. Ξεκίνησε από το Μακρυχώρι, συνεχίστηκε στην Καλλιπεύκη, στο Καστρί Λουτρό και θα συνεχιστεί και πάλι στο Μακρυχώρι και στη Λάρισα (από 14 μέχρι και 17 Ιουλίου). Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα, με τη σειρά που εμφανίστηκαν (στην Καλλιπεύκη): Εφηβικό Καλλιπεύκης, BARANYA Ουγγαρίας, Μακρυχωρίου, LUBUSKI Πολωνίας και Ενηλίκων Καλλιπεύκης.

Προηγήθηκε επίσκεψη όλων στο χώρο αναψυχής «Πατωμένη», όπου μέσα στο υπέροχο δάσος και ύστερα από τη γνωριμία και τις συστάσεις βγήκαν οι ανάλογες φωτογραφίες. Στη συνέχεια χόρεψαν όλα τα χορευτικά συγκροτήματα στην πλατεία του χωριού καταχειροκροτούμενα! Πρωτόγνωροι ήχοι και χοροί ενθουσίασαν το πλήθος των Καλλιπευκιωτών! Ο καιρός, αν
και «φοβέριζε» αρκετά, τελικά εξελίχτηκε σε καλοκαιρινό. Ακολούθησε σύντομο χορευτικό γλέντι με τη συμμετοχή του κόσμου και στη συνέχεια ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», δεξιώθηκε τους φιλοξενούμενους για το μεσημεριανό γεύμα στο κατάστημα του Στέλιου Παπαδημητρίου.

Ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» ευχαριστεί θερμά, το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου για τη συνεργασία και την ευκαιρία που έδωσε στην Καλλιπεύκη να φιλοξενήσει για λίγο τα χορευτικά συγκροτήματα από Ουγγαρία και Πολωνία και στους Καλλιπευκιώτες την ευχαρίστηση να χαρούν, να απολαύσουν και να θαυμάσουν άλλους ήχους κι άλλους χορούς.
Ευχαριστεί επίσης τη Χριστίνα Παπαϊωάννου, για τη βοήθειά της στην επικοινωνία, που μετέφρασε στα αγγλικά και στα πολωνικά».

Χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Καλλιπευκη Φεστιβαλ Παραδοσιακων Χορων (1)

Καλλιπευκη Φεστιβαλ Παραδοσιακων Χορων (2)

Καλλιπευκη Φεστιβαλ Παραδοσιακων Χορων (3)

Καλλιπευκη Φεστιβαλ Παραδοσιακων Χορων (6)

Καλλιπευκη Φεστιβαλ Παραδοσιακων Χορων (7)

Καλλιπευκη Φεστιβαλ Παραδοσιακων Χορων (8)

Καλλιπευκη Φεστιβαλ Παραδοσιακων Χορων (9)

Καλλιπευκη Φεστιβαλ Παραδοσιακων Χορων (5)

Διαβάστε επίσης: