ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟ ΤΟΠΟ

Σοβιετία…

Σοβιετία…

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Πόσο φυσιολογικό είναι το καλοκαίρι του 2017 και μάλιστα εν μέσω καύσωνα, στην Λάρισα, εκπρόσωποι των δυο μεγαλύτερων –κοινοβουλευτικά αυτή τη στιγμή κομμάτων- να ξιφουλκούν δημοσίως για το αν η κυβέρνηση της χώρας επιδιώκει να την μετατρέψει σε «Σοβιετία»; Πόσο λογικό είναι ο γαλάζιος πρόεδρος Ηρακλής Γερογιώκας να ρωτάει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αν επιθυμούν να ζήσουν σε Σοβιετία» και οι απέναντι να απαντούν για τον «ακροδεξιό Άδωνι»;

Υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε κανείς να γράψει ένα σωρό πράγματα, αναφερόμενος στο επίπεδο του πολιτικού λόγου. Δυστυχώς όμως, για τους κατοίκους αυτής της χώρας, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά.

Η όλη συζήτηση που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα στην χώρα προήλθε από μια ανάρτηση του υπουργού Πολάκη, ο οποίος μέσω της σελίδας που διατηρεί στο facebook έγραψε πως «Δεν θα σας κάνουμε Κολομβία. Σοβιετία θα σας κάνουμε φιλελέδες και συνοδοιπόροι του Κυριάκου». Πότε όμως πραγματοποιήθηκε αυτή η «χιουμοριστική», σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό ανάρτηση, ο οποίος έσπευσε να δικαιολογήσει τις αντιδράσεις, αποκαλύπτοντας πως , εκτός όλων των άλλων, διαθέτει και μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ; Πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά την κάλυψη του ίδιου από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος με προσωπική του παρέμβαση υιοθέτησε την επίθεση εναντίον της δικαιοσύνης και του ΣτΕ, κάνοντας λόγο για «θεσμικά εμπόδια»! Με άλλα λόγια, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας στρέφεται ανοιχτά –χωρίς να είναι η πρώτη φορά- εναντίον του θεσμού της δικαιοσύνης, τότε δεν είναι λογικό ο αγαπημένος του υπουργός να κάνει λόγο για «Σοβιετία»; Εκεί δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα δικαιοσύνης, εκεί οι αντιφρονούντες αντιμετώπιζαν τις διώξεις και τον θάνατο.

Επανέρχομαι λοιπόν στο αρχικό μου ερώτημα: είναι δυνατόν το καλοκαίρι του 2017, και μετά από οχτώ χρόνια χρεοκοπίας και καταστροφής, να κάνουμε στην χώρα μας τέτοιου είδους συζητήσεις;

Είναι δυνατόν.

Είναι δυνατόν, γιατί η κυβέρνηση του διχασμού των Ελλήνων φαίνεται πως λειτουργεί βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Ενός σχεδίου τόσο καταστροφικού, όσο και οι μέχρι σήμερα πολιτικές της επιλογές. Ενός σχεδίου που έχει ως στόχο την διατήρηση της στην εξουσία, και τη μετατροπή της χώρας σε ένα κλειστό, ελεγχόμενο, κομματικό φέουδο των αριστερών ιδεοληψιών.

Δυστυχώς θα δούμε και χειρότερα…

Επιστροφή επάνω