Αρχική » Ελλάδα » «Περισσότερα από 15.000 παιδιά θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»
ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΦΩΤΙΟΥ

«Περισσότερα από 15.000 παιδιά θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»

«Περισσότερα από 15.000 παιδιά θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»

Η Θεανώ Φωτίου παραδέχθηκε ότι δεν είναι εφικτό να πιάσει φέτος η κυβέρνηση τον στόχο να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν θα μείνουν εκτός 15.000 παιδιά, παραδέχθηκε μιλώντας στον Real FM: «Νομίζω ότι θα μείνουν παραπάνω εκτός… Αυτό είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα το οποίο κρυβόταν για πολλές παραμέτρους. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σήμερα λειτουργούν 2.800 βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν φτάνουν, αυτό είναι το πρώτο θέμα. Αρα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει προβλεφθεί σε συνέργεια με τους δήμους να ανοίξουν νέες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών», είπε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέφερε ακόμη ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν περισσότερες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. «Το πρόβλημα κρυβόταν γιατί μέχρι σήμερα τα voucher δίνονταν στις εργαζόμενες μητέρες μέχρι το 2016. Το 2016 το αλλάξαμε το σύστημα γιατί θεωρήσαμε ότι δεν μπορεί τα παιδιά που είναι από φτωχές οικογένειες και που είναι άνεργοι οι γονείς τους να μένουν στα σπίτια τους και να μην πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό, επομένως ανοίξαμε τη βεντάλια», συμπλήρωσε.

Ακόμη, δήλωσε ότι θα κατατεθεί μέσα στο καλοκαίρι ο νόμος που θα αλλάζει το καθεστώς υιοθεσίας και αναδοχής. Σύμφωνα με την ίδια, αυτός θα απλοποιεί τις διαδικασίες και θα υπάρξει μέριμνα ώστε να πολλαπλασιαστούν οι κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι οι οποίοι θα κάνουν το έργο αυτό, ενώ δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Επιστροφή επάνω