Θεσσαλία » Θεσσαλοί στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Θεσσαλοί στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Θεσσαλοί στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, θα συμμετέχουν μέλη της οργάνωσης από τη Θεσσαλία.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Δεκάδες νέοι και νέες  από όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, με λεωφορεία και ι.χ αυτοκίνητα θα ξεκινήσουμε  αύριο το πρωί  για  τη  μεγάλη  εκδήλωση το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ  που γίνεται για 26η χρονιά, για να στείλουμε μήνυμα ότι οι νέοι και οι λαοί των Βαλκανίων έχουμε μοναδικό συμφέρον να παλέψουμε για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, στις κυβερνήσεις και τις ενώσεις του, ΝΑΤΟ – ΕΕ, που γεννούν φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση.  Να διαδηλώσουμε απαιτώντας:  Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών από το εξωτερικό. Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της χώρας.  Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές στη χώρα. Καμιά διευκόλυνση σε ΝΑΤΟικά στρατεύματα να χρησιμοποιούν τις ελληνικές θάλασσες, αέρα κι εδάφη για να βομβαρδίζουν άλλους λαούς ή να ασκούνται στα εγκληματικά τους σχέδια. — Να φύγουν τώρα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από το Αιγαίο.

Η τοποθεσία του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ δεν είναι τυχαία. Λίγα χιλιόμετρα από το χώρο της κατασκήνωσης λειτούργησε από το 1924 έως το 1934 ο Πειθαρχικός Ουλαμός του Καλπακίου. Στο χωριό Καλπάκι στέλνονταν οι κομμουνιστές φαντάροι επειδή πάλευαν απέναντι στη φτώχεια και την πείνα, απέναντι στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, απέναντι στον ίδιο εχθρό που έχουμε κι εμείς σήμερα: Το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Άρα το διήμερο θα  μάθουμε για την ηρωική πορεία της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), της Νεολαίας του ΚΚΕ στα χρόνια 1922 – 1943. Θα μάθουμε και θα τιμήσουμε τους ήρωες του λαού μας και την Ιστορία του τόπου μας, αυτή που δε μας μαθαίνουν στα σχολικά βιβλία και τα αμφιθέατρα των σχολών. Για να τιμήσουμε όλους όσοι πάλεψαν και στάθηκαν περήφανα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Στα Γιάννενα λοιπόν  στις 8 – 9 Ιούλη 2017, στο όμορφο πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι):

Με συζητήσεις και εκδηλώσεις για τη ζωή για την οποία παλεύουμε και μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. 8 μ.μ  στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννενα Με επισκέψεις στο Καλπάκι και άλλα μέρη με μεγάλη ιστορική σημασία.Με πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες και γλέντια. Αναλυτικά το πρόγραμμα

1η μέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΗ

- Αθλητικά τουρνουά, μπάσκετ 3on3 και ποδοσφαίρου 5×5.

- Κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ (πρώτο γκρουπ ομάδων).

- Στον   πολυχώρο εκδηλώσεων του Διημέρου θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής»«Η συμμετοχή των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος 1946-1949», από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Συζήτηση – εκδήλωση με θέμα «Βαλκάνια: 18 χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, οι κίνδυνοι για τους λαούς δυναμώνουν». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης.

-Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση της ΟΚΝΕ πλαισιωμένο με αφηγήσεις και τραγούδια της εποχής.                                                                                                                    — Αφιέρωμα στο πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου.

- Συναυλία με τους SOBER on tuxedos.     Κλείσιμο  της ημέρας με  Λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι.

2η μέρα ΣΑΒΒΑΤΟ  8 ΙΟΥΛΗ

-Επίσκεψη στο Καλπάκι στο χώρο όπου βρισκόταν ο Ουλαμός των κομμουνιστών φαντάρων, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδήλωση και αποκαλυπτήρια μνημείου της ΚΝΕ.

-Επίσκεψη (από άλλο τμήμα κατασκηνωτών) στη Λυκόραχη, στο μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.—- Επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων.– Πορεία στην πόλη των Ιωαννίνων.

-20.00: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.                                                                                           Συναυλία με τους «The Mamalss» στην κατασκήνωση.

Ηπειρώτικο γλέντι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Έργα της μουσικής».

Κυριακή 9 Ιούλη  10.00: Τελικοί αθλητικών τουρνουά.10.00: Κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ (δεύτερο γκρουπ ομάδων).

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει έκθεση για την ΟΚΝΕ όπου θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως προβολές ταινιών κ.ά. Ακόμα, στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Και φέτος, στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, η ΚΝΕ θα φιλοξενήσει παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ομάδες σε δική τους κατασκήνωση, για την οποία προετοιμάζονται πολύμορφες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν: Εκδρομές και επισκέψεις, αθλητικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών».

Διαβάστε επίσης: