Αρχική » Κοινωνικά » Aπό κρατούμενοι, εν δυνάμει επιχειρηματίες

Aπό κρατούμενοι, εν δυνάμει επιχειρηματίες

- Συνδέοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στις φυλακές
Aπό κρατούμενοι, εν δυνάμει επιχειρηματίες

- Συνδέοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στις φυλακές

Το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών βρίσκεται περίπου 25χλμ από την πόλη των Γρεβενών και καλύπτει πάνω από 30 στρέμματα έκτασης. Εάν δεν επρόκειτο για τα σύρματα και τους πύργους φύλαξης, θα έμοιαζε όπως ένας οποιοδήποτε άλλος βιομηχανικός χώρος εργασίας της περιοχής.

Μέσα από τα τείχη του, πραγματοποιούνται ριζοσπαστικές δράσεις σε μικρούς και μεγάλους άντρες, που οι προηγούμενες αποφάσεις τους, τους έκαναν να καταλήξουν στη θέση που είναι τώρα, και να τους δοθεί η ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους και να κάνουν μια νέα αρχή!

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ied.eu), αλλά και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών (gkkfg.eu) επιδιώκει μία σειρά νέων συνεργασιών, οι οποίες αποσκοπούν στη σύνδεση των κρατουμένων με την επιχειρηματικότητα.

Με την έναρξη των δράσεων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στις 14 Ιουλίου 2017, οι κρατούμενοι θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται από επιτυχημένους επιχειρηματίες και επαγγελματίες γύρω από το χώρο της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας.

Οι δράσεις στις 14 Ιουλίου 2017 θα περιλαμβάνουν:

  • Βασικές έννοιες του επιχειρείν – Αλεξάνδρου Θεόδωρος, Οικονομολόγος – ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ.
  • Η αγορά εργασίας στην περίοδο της κρίσης – Τσαμέτη Αγγελική, Οικονομολόγος – ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ.
  • Νεοφυείς επιχειρήσεις και η στήριξη από τις θερμοκοιτίδες – Δώρα Τραχανά, Business Development and International Collaborations Manager, ACEin ΟΠΑ.
  • Aνάπτυξη, σπάζοντας του κανόνες. Τι είναι το Growth Hacking; – Γιάννης Γιάλαμας, Ειδικός σε Θέματα Κατάρτισης Καινοτόμων Τεχνολογιών.

Εισαγωγική παρουσίαση της δράσης θα πραγματοποιήσει ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών, Χρήστος Ψύχος, ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων. Συντονιστής & υπεύθυνος επικοινωνίας της δράσης είναι ο Αλέξανδρος Ίτσιος.

Στο φιλόδοξο έργο οι οργανισμοί θα στηρίξουν τους κρατούμενους ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους καινοτόμα επιχείρηση ή startup εντός της φυλακής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών υπάρχει σύγχρονο media center, αναγνωστήριο – meeting rooms για brainstorming και ανάπτυξη ιδεών, καθώς και αίθουσα τέχνης.

Επιστροφή επάνω