Αρχική » Συνεντεύξεις » Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Εποχή με άπειρες παγίδες και δυνατότητες…»
«Η ΣΚΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ…»

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Εποχή με άπειρες παγίδες και δυνατότητες…»

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Εποχή με άπειρες παγίδες και δυνατότητες…»

«Πάντα θα δίνεις εξετάσεις κανονικά στα 18χρονα…»

Συνέντευξη στον Νίκο Ασπρούδη

Στη μαγεία που προσφέρει απλόχερα η μουσική αναφέρεται η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μιλώντας στη larissanet με αφορμή τη συναυλία – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Κυριακή 9 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Η Άκληστις Πρωτοψάλτη εξηγεί πως άναψε η καλλιτεχνική «φωτιά» με τον Ξαρχάκο, μιλάει για την καλοκαιρινή τους περιοδεία, τους 18χρονους, στους οποίους «θα δίνεις κανονικά πάντα εξετάσεις…», στις άπειρες παγίδες της εποχές, αλλά και τις δυνατότητες.

ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ (5)Πως προέκυψε η συνύπαρξη με τον κ. Ξαρχάκο

Ο Ξαρχάκος είναι μια έντονη προσωπικότητά ακόμα και στις πρόβες,  έχει γράψει υπέροχα τραγούδια που έντυσαν την ζωή μας. Είναι πηγή έμπνευσης. Έχει μία μοναδική σκηνική παρουσία, είναι ακούραστος με το κάθε του κύτταρο του να πάλλεται την ώρα που διευθύνει.

Συναντηθήκαμε καλλιτεχνικά μετά από αρκετά χρόνια στο Καλλιμάρμαρο, στην συναυλία για το «Όλοι μαζί μπορούμε» . Εκεί άναψε η καλλιτεχνική μας «φωτιά», η επαφή μας έβγαζε σπίθες και έτσι γεννήθηκε η “Συνάντηση”.

Πρώτη φορά μαζί. Τι συναισθήματα σας γεννά αυτή η Συνάντηση; Υπέροχα συναισθήματα, ταιριάζουμε σε όλα… Είναι μια «Συνάντηση» καρδιάς με εξαιρετική χημεία!!!

ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ (4)

Τι επιδιώκετε να μεταδώσετε μέσω της καλοκαιρινής σας περιοδείας; Την μαγεία που προσφέρει απλόχερα η μουσική. Να ξαναθυμηθούμε, να συγκινηθούμε, να νοιώσουμε, να τραγουδήσουμε και να αισθανθούμε όλα όσα έχει καταθέσει ο ίδιος στην πορεία του. Αυτή τη φορά  μέσα από την δική μου έκφραση. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στη καλλιτεχνική μου ζωή αυτή η συνεργασία…

Παλαιότερα είχατε δηλώσει ότι υπάρχουν παιδιά από τη νέα γενιά που δεν σας γνωρίζουν, έστω και αν τραγουδάτε 40 χρόνια. Τι ακούει η νέα γενιά και πως την προσεγγίζετε στις μέρες μας.

Φυσικά πάντα θα υπάρχει μια νέα γενιά παιδιών που δεν με ξέρει ή δεν με έχει ακούσει. Πάντα θα δίνεις εξετάσεις κανονικά στα 18χρονα… Θεωρώ καταπληκτικό το γεγονός στην φράση «σας ξέρουμε από τους γονείς μας». Το τι ακούει η κάθε γενιά είναι πάντα υποκειμενικό… Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο πολιτισμός, η μουσική, η παιδεία και τα όνειρα ξεκινούν μέσα από το σπίτι και τους γονείς…Τι  είδους παράθυρα θα ανοίξουν στις ψυχές των παιδιών τους… ειδικά στις τρυφερές ηλικίες που τα μάτια και τα αυτιά των παιδιών είναι σα σφουγγάρι. Η προσέγγιση λοιπόν πρέπει να είναι ξεκάθαρη . Να δημιουργήσεις ένα πεδίο μουσικής και λόγου που θα τους ενδιαφέρει. Χωρίς να χάσεις την προσωπικότητά σου, να γίνεις κάτι άλλο, για να τους κερδίσεις υποτίθεται. Να εξελίσσεσαι χωρίς να χάνεις την ψυχή σου. Είναι ωραία η εποχή, έχει άπειρες παγίδες αλλά σου δίνει δυνατότητες και  βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι και αισθάνεσαι τι συμβαίνει στον κόσμο. Και η τέχνη σου πάντα θα βρεί τον τρόπο να σκάσει την ακτίνα της. Ακόμα και  στον νεφελώδη καιρό.

ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ (3)

Η σκηνή είναι ο χώρος μου, τα όνειρά μου, η εξέλιξή μου»

Μετά από τόσα χρόνια μεγάλης καριέρας, πως αισθάνεστε όταν ανεβαίνετε στην σκηνή;

Αισθάνομαι την ίδια συγκίνηση, την ίδια αγωνία και χαρά… Η σκηνή είναι ο χώρος μου, τα όνειρά μου, η εξέλιξή μου, εκεί επικοινωνώ και κοινωνώ με τον κόσμο.

Θα μπορούσατε να μας δώσετε μία γεύση από τη «Συνάντηση» της 9ης Ιουλίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ;

Η γεύση έχει λαχτάρα, συγκίνηση, χαρά, μελαγχολία, δύναμη, πάθος και συναίσθημα. Η συσσωρευμένη γνώση και η ωριμότητα  δίνουν ένα  πολύ συγκινητικό αποτέλεσμα. Θα δείτε τον κύριο Νίτρο και την κυρία Γλυκερίνη επί σκηνής…

Επιστροφή επάνω