Λάρισα » ΤΟ ΕΚΛ καταγγέλλει…

ΤΟ ΕΚΛ καταγγέλλει…

ΤΟ ΕΚΛ καταγγέλλει…

Ανακοίνωση-καταγγελία από Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που αναφέρει:

«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, επανειλημμένα έχει καταγγείλει την τεχνική εταιρεία Δ. ΣΥΚΑΣ & ΣΙΑ, η οποία έχει την τεχνική υποστήριξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, για τα δεδουλευμένα πολλών μηνών στους εργαζόμενους της, από τα τελευταία 6 χρόνια, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Πριν ένα μήνα περίπου, μετά από επίμονο αγώνα των εργαζομένων, η εταιρεία δέχτηκε να εκχωρήσει 170.000 ευρώ από τα χρήματα που έχει να λαμβάνει από την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ως αμοιβή της για το έργο που παρέχει, για να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων των εργαζόμενων, απευθείας από την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Και ενώ με βάση αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί εδώ και 25 περίπου ημέρες, αρχίζει ένας νέος κύκλος καθυστερήσεων και κοροϊδίας από την πλευρά του διοικητή και του Δ.Σ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που με διάφορα τερτίπια αποφεύγουν να καταβάλουν τα χρήματα στους εργαζόμενους, όπως αποφάσισε ο εργοδότης τους.

Και ενώ οι εργαζόμενοι μαζί με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, επισκέφθηκαν τόσο τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όσο και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, από τους οποίους έλαβαν υποσχέσεις για άμεση λύση του προβλήματος, καμία θετική εξέλιξη δεν υπήρξε.

Το ΕΚΝΛ θεωρεί ότι αυτή η πρακτική τους είναι απαράδεκτη και καλεί τόσο το Δ.Σ του ΠΠΝΛ όσο και της 5ης ΥΠΕ να δώσουν λύση στο πρόβλημα της καταβολής των 170.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και δικαιολογίες.

Το ΕΚΝΛ θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια των εργαζομένων ώστε να καταφέρουν να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους, με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο».

 

Διαβάστε επίσης: