Αγροτικά » «Αίρουμε θεσμικά εμπόδια…»
ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

«Αίρουμε θεσμικά εμπόδια…»

«Αίρουμε θεσμικά εμπόδια…»

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θεωρεί μείζονος σημασίας την είσοδο νέων ανθρώπων και νέων συνεταιριστικών σχημάτων στον πρωτογενή τομέα και στο πλαίσιο αυτό εργαζόμαστε ώστε να δίνονται απρόσκοπτα όλα τα εχέγγυα» σημείωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που είχε με μέλη της νέας Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο ευρείας σύσκεψης με αντικείμενο τα νέα σχέδια βελτίωσης, συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων κ. Αποστόλης Παπακωνσταντίνου και ο τεχνικός σύμβουλος της Οργάνωσης κ. Στέλιος Σαπουνάς.

Από τον υφυπουργό ζητήθηκε η συνδρομή του σε δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα σχέδια βελτίωσης: Αφενός στην άρση θεσμικών εμποδίων σχετικά με τη συμμετοχή συλλογικών σχημάτων και αφετέρου στην επίσπευση της όλης διαδικασίας.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου «έχουν ωριμάσει πλέον οι διαδικασίες στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τους ίδιους τους αγρότες. Πρέπει πλέον να δοθεί έμπρακτη στήριξη στα νέα συλλογικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα και εδώ θέλω να τονίσω την τεράστια συνεισφορά του υφυπουργού κ. Κόκκαλη».

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε τα εξής μετά το πέρας της συνάντησης: «Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν έχω την ευκαιρία να συζητήσω από κοντά με ανθρώπους της παραγωγής και πολύ περισσότερο με νέους ανθρώπους, οι οποίοι μέσα στην κρίση, επενδύουν στον τόπο τους συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την ύφεση. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ πως η προσπάθεια της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Άκουσα με προσοχή τις επισημάνσεις και θέλω να διαβεβαιώσω πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θεωρεί μείζονος σημασίας την είσοδο νέων ανθρώπων και νέων συνεταιριστικών σχημάτων στον πρωτογενή τομέα και στο πλαίσιο αυτό εργαζόμαστε ώστε να δίνονται απρόσκοπτα όλα τα εχέγγυα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα προσπαθήσουμε από κοινού να παραμερίσουμε τα όποια θεσμικά εμπόδια προκύπτουν, επιταχύνοντας παράλληλα τη διαδικασία της κύριας πρόσκλησης των σχεδίων».

Διαβάστε επίσης: