Λάρισα » Μνημείο για τους πεσόντες αξιωματικούς στο Σαραντάπορο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: «ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ…»

Μνημείο για τους πεσόντες αξιωματικούς στο Σαραντάπορο

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων για τους τέσσερις πεσόντες στο Σαραντάπορο ο Β. Κόκκαλης
Μνημείο για τους πεσόντες αξιωματικούς στο Σαραντάπορο

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων για τους τέσσερις πεσόντες στο Σαραντάπορο ο Β. Κόκκαλης

Παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, σε ένδειξη τιμής και μνήμης για τα τέσσερα στελέχη του στρατού ξηράς τα οποία έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στις 19 Απριλίου, κατά την πτώση του ελικοπτέρου UH-1H.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-7

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επέδωσε επισείοντες και μετάλλια Εξόχου Πράξεως στους συγγενείς των πεσόντων. Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-13

Στο δυστήχημα έχασαν τη ζωή τους ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής, ενώ σοβαρά τραυματίσθηκε η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-12

Το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βόρειων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-11

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης παρέστη το πρωί στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τους τέσσερις πεσόντες αξιωματικούς στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας.

sarantaporo1

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτίνουμε σήμερα με τον προσήκοντα σεβασμό, τον ελάχιστον φόρο τιμής στους τέσσερις πεσόντες ενστόλους των ενόπλων μας δυνάμεων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, κατά την πτώση του ελικοπτέρου, εδώ, στο Σαραντάπορο όπου βρισκόμαστε σήμερα.

Το μνημείο αυτό αποτελεί όπως προείπα, την ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στη μνήμη των τεσσάρων αξιωματικών, στις οικογένειές τους αλλά και στην ίδια την πατρίδα. Αποτελεί παράλληλα και μία διαρκή ηθική και θεσμική υποχρέωση από πλευράς πολιτείας, να εργάζεται αενάως για να αποφευχθεί στο μέλλον άλλη απώλεια ανθρώπινης ζωής εν καιρώ ειρήνης.

Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής, έχουν ήδη λάβει την εξέχουσα θέση τους στο πάνθεον των ηρώων της πατρίδας μας. Κι έτσι θα τους θυμόμαστε. Σαν ήρωες. Αθάνατοι!»

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-10

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-9

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-8

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-6

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-5

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-4

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-3

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-2

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-1

Διαβάστε επίσης: