Λάρισα » Μπλοκάρουν επένδυση εκατομμυρίων στη Λάρισα
ΟΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Μπλοκάρουν επένδυση εκατομμυρίων στη Λάρισα

Μπλοκάρουν επένδυση εκατομμυρίων στη Λάρισα

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Αρχές Ιουλίου του 2016. Η είδηση: ο γνωστός Καρδιοχειρουργός Βασίλης Χαλβατζούλης, μετά την μεγάλη επιστημονική του πορεία πήρε την απόφαση της ζωής του να έρθει να εγκατασταθεί μόνιμα στον τόπο του. Σε συνεργασία με τον Θανάση Καργιώτη και την ομάδα του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παίρνουν την μεγάλη απόφαση να δημιουργήσουν ένα Καρδιοχειρουργικό Τμήμα με στόχο, όπως μας λέει ο ίδιος, «να σταματήσει η αιμορραγία των ασθενών της Κεντρικής Ελλάδας, ταξιδεύοντας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή το εξωτερικό, ρισκάροντας σε κάποιες έκτακτες περιπτώσεις, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή».

Παράλληλα με την λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής στόχος είναι η λειτουργία ενός  Θωρακοχειρουργικού και Επεμβατικού Καρδιολογικό Τμήμα, με υπευθύνους ιατρούς τους, Όμηρο Χαλβατζούλη στο Καρδιοαγγειοχειρουργικό και Λευτέρη Χαλβατζούλη στο Καρδιοθωρακοχειρουργικό Τμήμα.

Δεκατρείς μήνες μετά, και ενώ όλα είναι έτοιμα στην εντέλεια, τόσο από άποψη εγκαταστασεων και μηχανημάτων, καθώς και στελεχιακού δυναμικού, το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τη λειτουργία του!

Ο λόγος;

Η καθυστέρηση των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας να υπογράψει τις σχετικές άδειες! Μετά από έναν και πλέον χρόνο, και με τους επενδυτές να «ματωνουν» οικονομικά, όλο και πιο πολύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, δεν έχουν εγκρίνει ακόμη τις άδειες λειτουργίας, ενώ όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται έχουν κατατεθεί εδώ και μήνες!

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως η ιστορία έχει φτάσει μέχρι και το γραφείο του Πρωθυπουργού, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή, καθώς η λειτουργια του εν λόγω κέντρου θα σήμαινε την επιστροφή ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό στη χώρα μας, δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να μιλήσει για αλλαγή κλίματος στην ίδια την οικονομία.

Παρ” όλα αυτά η επένδυση εκατομμυρίων συνεχίζεται να μπλοκάρεται από τους μανδαρίνους του υπουργείου, οι οποίοι προφανώς ασπάζονται τους στόχους του πολιτικού τους προϊσταμένου, ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώνει δημόσια πως θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε… «Σοβιετία»!

 

Διαβάστε επίσης: