Οικονομία » Βάιντμαν: να τελειώνουμε με την ποσοτική χαλάρωση

Βάιντμαν: να τελειώνουμε με την ποσοτική χαλάρωση

Βάιντμαν: να τελειώνουμε με την ποσοτική χαλάρωση

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εργάζεται στο θέμα της απομάκρυνσης από την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της, δήλωσε στο γερμανικό κοινοβούλιο το μέλος της ΕΚΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι επενδυτές έχουν θέσει στο επίκεντρο της προσοχής τους, τη συζήτηση στο εσωτερικό της ΕΚΤ για το αν θα περιορίσει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το τεράστιο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, μετά τις νύξεις που έκανε ο πρόεδρος της Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κι οι οποίες οδήγησαν υψηλότερα το ευρώ και τις αποδόσεις των ομολόγων την εβδομάδα που τελειώνει.

«Ελπίζουμε πως θα έρθει (η αλλαγή στάσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και εργαζόμαστε γι” αυτό, το συζητούμε», είπε ο κ. Βάιντμαν, ο οποίος είναι γνωστός για τις επικρίσεις του έναντι της τωρινής στάσης της ΕΚΤ.

Κατά τον ίδιο, το θέμα για τους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής είναι το πότε θα πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα και να ομαλοποιήσουν την πολιτική της ΕΚΤ, εν μέσω πιέσεων για διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της για ,εγαλύτερο χρονικό διάστημα από εκείνο που κατά τον Βάιντμαν, χρειάζεται

Διαβάστε επίσης: