Συνεντεύξεις » PROSPECTS: «Να ζούμε χωρίς περιορισμούς»
ΓΝΩΡΙΣΤΕ TO ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

PROSPECTS: «Να ζούμε χωρίς περιορισμούς»

PROSPECTS: «Να ζούμε χωρίς περιορισμούς»

PROSPECTS, Pop punk συγκρότημα

«Με τους στίχους μας απευθυνόμαστε σε αυτούς που είναι απεγνωσμένοι, που δεν μπορούν να βρούνε λύσεις, σε αυτούς που το βράδυ μένουν άγρυπνοι τυραννώντας το μυαλό τους»

Συνέντευξη στην Μερσίνα Τσαντοπούλου

Οι PROSPECTS είναι ένα pop punk συγκρότημα από την Λάρισα που αποτελείται από τέσσερις φίλους. Τον Άρη Λιάκο στην κιθάρα, τον Ηλία Χάμο στα φωνητικά, τον Χρήστο Ρωμανό στα τύμπανα και τον Άρη Πολύδωρο στο μπάσο, που δυστυχώς για επαγγελτικές υποχρεώσεις δεν μπορούσε να παραστεί στην συνέντευξη. Μπορεί τώρα να χτίζουν την φήμη τους στην Ευρώπη αλλά σίγουρα στην πατρίδα τους είναι αρκετά γνωστοί. Με το βιογραφικό τους να γεμίζει από τρία EP το «Self-Titled» το 2011, το «EL Prospects» το 2013 με τους ELUDE (US), το «Stop Thinking, Start Screaming» το 2015, ένα Demo το 2010 «Untitled» αλλά και πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα, αλλά και εξωτερικό. Επίσης έχουν συνυπάρξει στην σκηνή με μπάντες όπως Vodka Juniors,  Gnarwolves, Bad Movies, Despite Everything, Piotita, Jaya the Cat, Saving Time! και πολλές ακόμα. Οι PROSPECTS για πρώτη φορά δίνουν συνέντευξη για το ελληνικό κοινό σε οποιοδήποτε μέσο έντυπο ή ηλεκτρονικό και με χαρά σας το παρουσιάζουμε.

Σας γνωρίσαμε επισήμως το 2012 με το πρώτο σας EP «Self-Titled», αλλά η μπάντα ήταν στα σκαριά ακόμα πιο πριν. Πείτε μου πότε ξεκινήσατε, ποιος είχε την ιδέα και από πού προήλθε το όνομα της μπάντας;

Ηλίας: Λάτρες της μουσικής μας θεωρώ όλους μας, αλλά η πρωταρχική ιδέα ξεκίνησε από τον Άρη Λιάκο, όπου με έπεισε να δημιουργήσουμε ένα συγκρότημα παρέα. Στην αρχή ψάχναμε για drummer και ένας φίλος μας, ο Γιάννης K., μας γνώρισε τον Χρήστο. Από τις πρώτες πρόβες κιόλας ταιριάξαμε και μετά όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε περισσότερο καταλάβαμε το δέσιμο που υπήρχε. Το όνομα προήρθε από έναν φίλο του Άρη Λ. που του είχε κολλήσει στο μυαλό η λέξη προοπτική και του την επαναλάμβανε συνέχεια,  έτσι έμαθε πώς είναι στα αγγλικά η προοπτική και έγινε το όνομα της μπάντας.

Ποια ήταν τα συναισθήματα σας όταν μπήκατε στο στούντιο για την πρώτη σας ηχογράφηση;

Άρης Λ.: Είναι ένας καινούριος κόσμος. Νιώθεις όπως ένας μπέμπης που πηγαίνει πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό.

Ηλίας: Μπαίνεις, χάνεσαι και μετά γίνεται μια χαοτική συνήθεια. Βέβαια νιώθεις και άγχος γιατί πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για αυτούς που περιμένουν να σε ακούσουν. Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον μέντορα μας και φίλο, Γιώργο Τσαβδαρίδη που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας στο στούντιο, μας εμψύχωνε και μας έδινε συμβουλές.

Χρήστος: Σοκ και δέος. Βλέπεις το πρώτο μικρό σκαλοπατάκι από τα όνειρα σου να γίνεται πραγματικότητα.

Το συγκρότημα είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης – εκτόνωσης ή σημαίνει κάτι περισσότερο για εσάς; Ποιά είναι η φιλοσοφία της μπάντας;

Άρης Λ.: Στην αρχή είναι ένας τρόπος εκτονώσεις και μετά γίνεται τρόπος ζωής.

Χρήστος: Τώρα όσο αφορά την φιλοσοφία της μπάντας είναι απλά τέσσερις φίλοι που παίζουν μουσική για να περνάνε καλά πρώτα οι ίδιοι και για να κάνουν τον κόσμο να περνάει καλύτερα.

Πόσο καιρό είστε μαζί σαν συγκρότημα;

Ηλίας: Κλείσαμε επτά χρόνια τον Μάρτιο. Στις 23 Μαρτίου του 2010 γίναμε μπάντα και στις 24 Μαρτίου παίξαμε το πρώτο live.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Από πού εμπνέεστε τους στίχους σας και σε ποιους απευθύνεστε;

Χρήστος: Κύρια μουσική επιρροή για εμάς ήταν οι Blink-182 και οι μπάντες της εποχής 2000 και μετά αντλείς επιρροές και από άλλες όπως The Story So Far, Neck Deep, τους Planet, Despite Everything, Vodka Juniors και από εκεί και πέρα όσο μεγαλώνεις τόσο ευρύνετε η μουσική σου λίστα. Βέβαια ποτέ δεν μπαίναμε στο στούντιο σαν μπάντα για να παίξουμε σαν κάποιους άλλους απλά παίζαμε και ό,τι μας έβγαινε εκείνη την στιγμή.

Άρης Λ.: Τους στίχους μας στην αρχή, που ξεκινήσαμε να γράφουμε δική μας μουσική, τους εμπνεόμασταν από τα τότε προβλήματα που είχαμε. Τον έρωτα, τις προσωπικές σχέσεις με φίλους και οικογένεια και τις απογοητεύσεις. Βέβαια και τώρα αποτελούνε πηγή έμπνευσης, απλά τώρα είναι διαφορετικά με τότε, συν τα προβλήματα που έχουμε τώρα όπως το  πρόβλημα της επιβίωσης και την έγνοια πώς να κάνεις την ζωή σου έτσι ώστε να είσαι ευτυχισμένος.

Ηλίας: Με τους στίχους μας απευθυνόμαστε σε αυτούς που είναι απεγνωσμένοι, που δεν μπορούν να βρούνε λύσεις, σε αυτούς που το βράδυ μένουν άγρυπνοι τυραννώντας το μυαλό τους. Εμείς είμαστε δίπλα σε αυτούς, θέλοντας να τους κάνουμε να ξεχάσουν τα προβλήματά τους και να ξεφύγουν από την μιζέρια τους.

Πώς αισθάνεστε κάθε φορά που ανεβαίνετε στην σκηνή στα live σας;

Άρης Λ.: Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση του κόσμου. Άσχετα με το αν παίζουμε για πέντε άτομα ή χίλια εμείς την ίδια ευχαρίστηση θα εισπράξουμε.

Χρήστος: Εγώ πάλι θα έλεγα άγχος στην αρχή γιατί θέλω να πάει όσο καλύτερα γίνεται, αλλά μετά τα τρία πρώτα κομμάτια, αφήνεσαι και θέλεις να παίζεις για ώρες ή ως ότου σε εγκαταλείψουν τα χέρια σου.

Ηλίας: Εκθέτουμε πολύ τον εαυτό μας. Όταν έχεις κάτω κοινό που σε κοιτάει στα μάτια περιμένοντας να αρχίσεις εκείνη την στιγμή νιώθεις ολόγυμνος πάνω στην σκηνή.

Γιατί αγγλικός στίχος και όχι ελληνικός;

Ηλίας: Το να γράψουμε αγγλικό στίχο το είδαμε σαν μια δοκιμασία για εμάς. Τότε μας φαινόταν εύκολος ο ελληνικός στίχος (ασχέτως που δεν είναι) και έτσι είπαμε να ξεφύγουμε γιατί όχι να απευθυνθούμε και στον υπόλοιπο κόσμο που ίσως ήθελε να ακούσει τις μουσικές μας.

Ένα σημείο ορόσημο για την πορεία της μπάντας και ένα ταξίδι που έμεινε βαθειά χαραγμένο στην μνήμη σας;

Χρήστος: Το σημείο ορόσημο για την πορεία μας και το ταξίδι που μας έμεινε ταυτίζονται στην προκειμένη περίπτωση. Το 2013 μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στην Αγγλία, στο Ληντς συγκεκριμένα και σαν μπάντα με αγγλικό στίχο αξιοποιήσαμε την ευκαιρία αυτή θέλοντας να δούμε αν οι στίχοι μας όντως αντιστοιχούσαν με αυτό που είχαμε στο μυαλό μας παίζοντας στην ευρωπαϊκή πατρίδα της «Pop punk» μουσικής . Ήταν μια εμπειρία που πρέπει να ζήσει κάθε μπάντα!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ηλίας: Προσωπικό μελλοντικό σχέδιο όλων μας είναι να ρυθμίσουμε τις υποχρεώσεις της ζωής ώστε να συνυπάρχουν με την πορεία της μπάντας. Τώρα σαν σχέδιο μελλοντικό της μπάντας είναι ένας καινούριος δίσκος. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε κομμάτια και κατά το τέλος του καλοκαιριού ευελπιστούμε να είμαστε έτοιμοι ώστε μπούμε στο στούντιο για την ολοκλήρωση του. Αυτός ο δίσκος είναι ένα ταξίδι εμπνευσμένο από την καλή παλιά εποχή της pop punk σκηνής.

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο;

Άρης Λ.: Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο είναι αυτό του λέει ο τίτλος του EP «Stop Thinking, Start Screaming» δεν θέλουμε να αναλώνονται σε άσχημες καταστάσεις, θέλουμε να ζούνε την ζωή τους κάνοντας αυτό που επιθυμούν χωρίς περιορισμούς και καταπιέζοντας τον εαυτό τους και τέλος, να αγαπάνε αυτό που κάνουν με όλη τους την καρδιά.

Χρήστος: Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον κόσμο που μας υποστηρίζει τόσα χρόνια, που έκατσε έστω και ένα λεπτό να μας ακούσει, αγόρασε μπλουζάκια μας ή ήρθε σε ένα live μας, χόρεψε, τραγούδησε μέσα από την ψυχή του, πέρασε καλά και ήταν εκεί μαζί μας. Μετά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον παραγωγό μας Γιώργο Τσαβδαρίδη που μας έκανε «περισσότερο μπάντα». Εμείς ήμασταν κάποια παιδιά που παίζαμε για να περνάμε καλά μεταξύ μας και αυτός μας έδειξε τι πάει να πει να αγαπάς αυτό που κάνεις, δίνοντας μας κατάλληλες συμβουλές.

ENTYΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: