Παραπολιτικά » Ο Μάξιμος με τον πρίγκιπα Φερράρι στη Ρώμη…

Ο Μάξιμος με τον πρίγκιπα Φερράρι στη Ρώμη…

Ο Μάξιμος με τον πρίγκιπα Φερράρι στη Ρώμη…

Έναν βυζαντινό πρίγκιπα -ναι καλά διαβάσατε- συνάντησε ο Μάξιμος στη Ρώμη.

Στο περιθώριο των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο Χαρακόπουλος γνώρισε τον Αλέξιο Φερράρι Άγγελο Κομνηνό, «Πρίγκιπα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου», όπως του αυτοπαρουσιάστηκε. Όπως εξήγησε είναι απόγονος των Άγγελων Κομνηνών του Δεσποτάτου της Ηπείρου που περιλάμβανε και τη Θεσσαλία.

Όταν ο Χαρακόπουλος του είπε «εγώ δεν είμαι πορφυρογέννητος» και πως εκλέγεται βουλευτής στη Λάρισα της Θεσσαλίας, ο πρίγκιπας τον ρώτησε αν ξέρει την Πύλη, για να λάβει την απάντηση ότι πρόσφατα την είχε επισκεφθεί συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Περτούλι για το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων. Ο Αλέξιος Φερράρι ρώτησε για την Πύλη διότι, όπως είπε, συνεργάζεται με τον δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα για την προώθηση του «Δρόμου των Αγγέλων» (Λορέτο-Άρτα-Πύλη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Λορέτο θεμελιώθηκε πριν 700 χρόνια η «Αγία Οικία του Λορέτο», ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ιταλίας με πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την παράδοση, οι πέτρες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε ο Ναός του Λορέτο, προέρχονται από την οικία της Παναγίας και είχαν μεταφερθεί με θαυμαστό τρόπο από Αγγέλους στην Πόρτα Παναγιά της Πύλης.

Εκεί έμειναν για 3 χρόνια και κατόπιν, διά μέσω Άρτας μεταφέρθηκαν στο Λορέτο της Ιταλίας, και αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της «Αγίας Οικίας». Έτσι, Πύλη και Άρτα προσβλέπουν σε θρησκευτικό τουρισμό με την προώθηση του «Δρόμου των Αγγέλων».

Δεν ξέρω αν ο Μάξιμος πείστηκε για το βυζαντινό παρελθόν του «πρίγκιπα», όπως, όμως, μου είπε «σημασία έχει να προχωρήσει το σχέδιο και να αποφέρει τουριστικά οφέλη στην περιοχή, κατά το προηγούμενο με τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου».

Διαβάστε επίσης: