Ελλάδα » Νέα τρομακτική αποκάλυψη για το Μενίδι

Νέα τρομακτική αποκάλυψη για το Μενίδι

Νέα τρομακτική αποκάλυψη για το Μενίδι

Έναν μήνα πριν πέσει νεκρός ο 11χρονος Μάριος από αδέσποτη σφαίρα στο του σχολείου του, ένα 16χρονο αγόρι είχε βρεθεί εν μέσω ανταλλαγής πυρών και είχε τραυματιστεί στην κοιλιά.

Όπως αποκαλύπτει η φημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο», το αιματηρό περιστατικό που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο έξω από τα γραφεία του συλλόγου κατοίκων Αυλίζας, που βρίσκεται στην οδό Δημητρίου Ψαθά.

Όλα έγιναν όταν δυο οικογένειες Ρομά που μένουν στην περιοχή άριχισαν να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς. «Είχαμε ανταλλαγή πυροβολισμών για ένα δεκάλεπτο. Οι σφαίρες έπεφταν σαν το χαλάζι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 16χρονος που έτυχε να περνάει εκείνη τη στιγμή από το σημείο των πυροβολισμών. Μια από τις πολλές σφαίρες τον βρήκε στο ύψος της κοιλιάς, του έξυσε τα πλευρά», είπε στην εφημερίδα η Νάντια Ξαγοράρη, έφορος του συλλόγου.

Μάρτυρες του απίστευτου περιστατικού και των πυροβολισμών ήταν παιδιά ηλικίας από 9 έως 14 ετών. «Στην αυλή του συλλόγου βρίσκονταν 15 παιδιά, ηλικίας από 9 έως 14 ετών, τα οποία έκαναν πρόβα μιας θεατρικής παράστασης. Ξαφνικά, από την οδό Δημητρέση ακούμε πολλούς πυροβολισμούς, σε ευθεία βολή, με κατεύθυνση ένα σπίτι οικογένειας Ρομά στην οδό Πρέσπας. Μετά από λίγο, αυτοί απάντησαν στα πυρά και ακολούθησε άγριο πιστολίδι. Όλα τα μέλη του συλλόγου, που βρισκόμασταν εδώ, βουτήξαμε από ένα παιδί ο καθένας για να τα γλιτώσουμε και τα συγκεντρώσαμε μέσα στα γραφεία. Ήμασταν όλοι τρομοκρατημένοι. Και τα παιδιά κι εμείς», πρόσθεσε η Νάντια Ξαγοράρη.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο εκείνο το παρ’ ολίγον μοιραίο απόγευμα ήταν ο Γιώργος Στεφανίδης, ταμίας του συλλόγου. «Ήρθαν γρήγορα πολλοί αστυνομικοί στο σημείο, απέκλεισαν αμέσως την περιοχή και μάζευαν δεκάδες κάλυκες όλο το απόγευμα, ακόμα και το βράδυ με φακούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε τέτοιες άγριες καταστάσεις. Οι σφαίρες δεν πέφτουν μόνο σε γλέντια, αλλά και σε διαμάχες μεταξύ φυλών των Ρομά, για διάφορους λόγους», είπε από την πλευρά του.

Διαβάστε επίσης: