Λάρισα » Βολές με φόντο τα σκουπίδια
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Βολές με φόντο τα σκουπίδια

Βολές με φόντο τα σκουπίδια

Στο θέμα με τα σκουπίδια άλλα και την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πόλη από την κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρθηκε κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Λαρισάιων  Απόστολος Καλογιάννης. Αφού μίλησε για την διαχείριση της κατάστασης τόνισε πως ο δήμος διάλεξε τον τρίτο δρόμο. “Δεν διαλέξαμε την λύση της ιδιωτικοποίησης ούτε την αποκομιδή παρουσίας εισαγγελέα όπως έγινε σε δήμος του λεκανοπεδίου” είπε ο κ. Καλογιάννης.

Υπερασπίστηκε τις κινήσεις που έγιναν λέγοντας ότι η διαχείριση έγινε με “τον καλύτερο τρόπο”. Τέλος δήλωσε ενοχλημένος από την κοινή ανακοίνωση των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης τονίζοντας “ μου θυμίσατε το χιονιά. Αντί για υπεύθυνη στάση οδηγηθήκατε εκεί που οδηγηθήκατε”.

δημοτικο 2

Από την πλευρά της η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Ρένα Καραλαριώτου υποστήριξε ότι “η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων”, ενώ κατηγόρησε το κ. Καλογιάννη ότι δεν βρήκε το θάρρος να πει κάτι για όλο αυτό το θέμα που δημιούργησε η κυβέρνηση.

Αναφερόμενη στην κοινή ανακοίνωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης- πλην της Λαϊκής συσπείρωσης- τόνισε με νόημα ότι «οι παρατάξεις δεν λαΐκισαν αλλά περιέγραψαν την κατάσταση όπως ήταν εκείνη την στιγμή».

Ο πρώην δήμαρχος  και επικεφαλής  της παράταξης “Λάρισα- πόλη του αύριο” Κώστας Τζανακούλης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για όλη την κατάσταση που προκλήθηκε με τα απορρίμματα στην χώρα και ζήτησε η κεντρική εξουσία να αφήσει την αυτοδιοίκηση να διαχειριστεί τα ανταποδοτικά τέλη.

δημοτικό 2

Ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Λάρισα” Ντίνος Διαμάντος αναφερόμενος στο δήμαρχο Λαρισαίων για το θέμα είπε “ Κάνατε φιλότιμη προσπάθεια για να ωραιοποιήσετε τις ευθύνες της κυβέρνησης”.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Πέτρος Κρίκης τόνισε με νόημα ότι η στελέχωσης στη καθαριότητα φέρνει πιο κοντά τους ιδιώτες. Για το λόγο αυτό ζήτησε να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις.

δημοτικό 4

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα συγκληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου με μοναδικό θέμα την διαδικασία αναμόρφωσης τους εσωτερικού κανονισμού και του προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας.

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να “ξεκλειδώσει” η διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων με την ενεργοποίηση θέσεων που είχαν καταργηθεί στο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης: