Εκπαίδευση » ΤΕΙ Θεσσαλίας » Πεζοπορία φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας και Erasmus σε Όλυμπο – Κίσσαβο (ΦΩΤΟ)

Πεζοπορία φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας και Erasmus σε Όλυμπο – Κίσσαβο (ΦΩΤΟ)

Πεζοπορία φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας και Erasmus σε Όλυμπο – Κίσσαβο (ΦΩΤΟ)

Με Μονοήμερη Εκπαιδευτική Άσκηση πεζοπορία στον Όλυμπο για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 οι φοιτητές/τριες του Erasmus και του ΤΕΙ Θεσσαλίας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την ομορφιά του Ολύμπου.

Σε ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Η αφετηρία βρισκόταν στο 14ο χιλιόμετρο Λιτόχωρο-Πριόνια στην τοποθεσία Γκορτσιά, με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα.

Τα παιδιά που συμμετείχαν έζησαν τη μοναδική αυτή εμπειρία καθώς θαύμασαν το μαγευτικό τοπίο με πλούσια βλάστηση και το δάσος με τις οξιές.

Στο τέλος της διαδρομής μετά την πεζοπορία οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τον Πλαταμώνα και γευμάτισαν σε τοπική ταβέρνα.

ΤΕΙ Θεσσαλιας Ολυμπος

Σκοπός επίσκεψης ,στα πλαίσια του προγράμματος ασκήσεις για όλους-κινητική αναψυχή το Γραφείο Φυσικής Αγωγής διοργανώνει για όλους τους φοιτητές/ριες του ΤΕΙ Θεσσαλίας, φοιτητές/ριες του ΕRASMUS και τα μέλη μονοήμερες εκπαιδευτικές αθλητικές δραστηριότητες στη φύση (Rafting, πεζοπορίες, αναρρίχηση), οι δραστηριότητες κινητικής αναψυχής έχουν ψυχαγωγικό αθλητικό , περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα».

Πεζοπορία στον Κίσσαβο

Πεζοπορία στον Κίσσαβο (στο Φαράγγι Καλυψώ) για τους φοιτητές /τριες του Erasmus και φοιτητές /τριες του ΤΕΙ Θεσσαλίας 10-06-2017.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ/Θεσσαλίας στα πλαίσια των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων διοργάνωσε για όλους τους φοιτητές/τριες του ΤΕΙ Θεσσαλίας, φοιτητές/τριες του erasmus την Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 Μονοήμερη Εκπαιδευτική Άσκηση (πεζοπορία) στον Κίσσαβο (φαράγγι καλυψώ).

ΤΕΙ Θεσσαλιας Κισσαβος 1

Βρισκόμαστε περίπου στο τέλος του εκπαιδευτικού έτους λίγο πριν την εξεταστική και δυστυχώς μέχρι στιγμής το γραφείο φυσικής αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας δεν είχε καταφέρει για φέτος να συνδυάσει το βουνό με την θάλασσα, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε ο συνδυασμός αυτών των δύο, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Η εξόρμηση της Παρασκευής 10-6-2016 στο φαράγγι της Καλυψούς αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για να κάνουμε και μπάνιο σε μία από τις κοντινές παραλίες της περιοχής.

Το φαράγγι της Καλυψούς είναι ένα από τα ωραιότερα φαράγγια της χώρας αλλά αποτελεί και έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς ειδικά στους οπαδούς του canyoning. Βρίσκεται καλά κρυμμένο στην Ανατολική πλευρά του Κισσάβου και η προσέγγισή του μπορεί να γίνει από τα χωριά Κόκκινο Νερό ή Καρύτσα.

Φθάνοντας με το λεωφορείο στην Καρίτσα ξεκινήσαμε την πεζοπορία από υψόμετρο περίπου 300 μέτρων. Ακολουθούμε το χωματόδρομο και μετά από πενήντα λεπτά πορείας μπαίνουμε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει σε κάποιες από τις εννέα λίμνες με τους αντίστοιχους καταρράκτες. Κινούμαστε μέσα σε πυκνή δασώδη βλάστηση αποτελούμενη από φτέρες, καρυδιές και καστανιές. Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπήρχε αρκετή σκίαση το χαμηλό υψόμετρο στο οποίο κινούμασταν έκανε την ζέστη αφόρητη, έτσι η προσέγγιση μας σε μία από τις βάθρες σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων, φάνταζε στα μάτια μας σαν μια μικρή όαση ξεκούρασης και στιγμών δροσιάς.

ΤΕΙ Θεσσαλιας Κισσαβος 2

Η αυτοσχέδια κούνια που είχε τοποθετηθεί σε μικρό ύψος από την λίμνη καθώς και το σχοινί που υπήρχε αντιδιαμετρικά της λίμνης, προφανώς από προηγούμενους πεζοπόρους, αποτέλεσαν μια μικρή πρόκληση για όσους ήθελαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά. Λίγα μέτρα πιο πάνω, συναντάμε την δεύτερη λίμνη και η οποία συνοδεύεται από έναν υπέροχο καταρράκτη.

Είναι ένα από αυτά τα μέρη, που από την στιγμή που θα βρεθείς εκεί, δύσκολα θα θελήσεις να φύγεις. Παρ’ όλα αυτά κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, με βουτιές και παιχνίδια στην επόμενη βάθρα.
3 Ακολουθούμε το ίδιο μονοπάτι για την επιστροφή αδημονώντας να φτάσουμε στην κοντινότερη παραλία. Το ραντεβού δίνεται για την παραλία του Στομίου. Τελικά, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η άποψη ότι, το ιδανικό γιατρικό μετά από μια πεζοπορία αποτελεί το μπάνιο στη θάλασσα. Φυσικά, το επιστέγασμα της όμορφης αυτής ημέρας δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από την επίσκεψη μας σε κοντινό μεζεδοπωλείο για την απόλαυση θαλασσινών μεζέδων και ροφημάτων.

Η τελευταία απόδραση – εξόρμηση των φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας & φοιτητών Erasmus πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Οι φοιτητές/ριες που συμμετείχαν είχαν πραγματικά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής».

Διαβάστε επίσης: