Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » «Μέτωπο» παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τα σκουπίδια
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ, ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ, ΝΑΣΙΩΚΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΟ

«Μέτωπο» παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τα σκουπίδια

«Μέτωπο» παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τα σκουπίδια

(φωτο αρχείου)

Οξύτατη κριτική προς τη Δημοτική Αρχή Λάρισας για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια ασκούν με κοινή τους ανακοίνωση οι επικεφαλής τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου (Λάρισα – Νέα Αρχή), Κωνσταντίνος Τζανακούλης (Λάρισα – Πόλη του Αύριο), Έκτορας Νασιώκας (Ανθρώπινη Πόλη) και Ντίνος Διαμάντος (Νέα Λαρισα).

Αναλυτικά, στην κοινή ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Η Λάρισα βρίσκεται ήδη σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» με τους τόνους των σκουπιδιών να αποτελούν μία «υγειονομική βόμβα» και να δημιουργούν μία αφόρητη κατάσταση για τους δημότες μας .

Κι αυτό με αποκλειστική ευθύνη μίας ανεύθυνης Κυβέρνησης , που  ακόμα και με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε στη βουλή , συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία .

Αλλά και με απόλυτη συνευθύνη της Δημοτικής αρχής Λάρισας που συνεχίζει να στηρίζει <τυφλά > τις ανεύθυνες πολιτικές της Κυβέρνησης, να κρατά ομήρους τους εργαζόμενους  παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους αλλα και θέτοντας σε κίνδυνο την  δημόσια υγεία όλων μας .

Ακόμη και σήμερα ,την ώρα που η Δημοτική αρχή έπρεπε ήδη να έχει αναλάβει τις ευθύνες της και να λάβει αποφάσεις και να μαζεύει τα σκουπίδια, συνεχίζει το <θέατρο > .

Στην αρχή σήμερα (28/6 )  συγκάλεσαν ένα «έκτακτο» δημοτικό συμβούλιο με θεμα < Ενημέρωση -συζήτηση για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών .> Μας καλούσαν  απλά για … συζήτηση , την ώρα που η πόλη κινδυνεύει από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί . Μας καλούσαν σε ένα <έκτακτο> δημοτικό συμβούλιο χωρίς να έχουν συγκεκριμένη  πρόταση , χωρίς < ατζέντα >.

Στη συνέχεια το αναβάλανε ! Προφανώς για την δημοτική αρχή υπάρχει χρόνος ! Η διοικητική αδυναμία του κ. Καλογιάννη και των συνεργατών του είναι πλέον εμφανής .

Εμεις προτείνουμε : 1. .    Να διασφαλίσει η διοίκηση του Δήμου την απρόσκοπτη πρόσβαση του τακτικού προσωπικού της υπηρεσίας καθαριότητας στα αμαξοστάσια ώστε να αρχίσει άμεσα η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων  2. Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην τοπική κοινωνία , να σταθούν δίπλα στην κοινωνία και να συνδράμουν το τακτικό προσωπικό στην αποκομιδή των απορριμμάτων .

Καλούμε  τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή επιτέλους, να ασκήσουν διοίκηση, να πάρουν αποφάσεις κάτω από εξαιρετικά ακραίες συνθήκες για την πόλη πλέον και να μαζέψουν τα σκουπίδια από όλο το Δήμο.

Κύριε Δήμαρχε στα 3 χρόνια της θητείας σας καλεστήκατε να διαχειριστείτε δυο κρίσιμες καταστάσεις στο Δήμο μας . Την αντιμετώπιση του  χιονιά  και τώρα τα σκουπίδια . Δυστυχώς για την πόλη και τους δημότες της  , αποτύχατε και στα δυο εκκωφαντικά .

Επιτέλους    αναλάβετε  τις ευθύνες σας .

Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο .

Ειρήνη Καραλαριώτου,

Κωνσταντίνος Τζανακούλης

Έκτορας Νασιώκας

ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος»

Διαβάστε επίσης: