Βιβλίο » Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κατερίνας Χατζημαρκάκη και του Στέλιου Ντικούλη
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κατερίνας Χατζημαρκάκη και του Στέλιου Ντικούλη

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κατερίνας Χατζημαρκάκη και του Στέλιου Ντικούλη

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κατερίνας Χατζημαρκάκη και του Στέλιου Ντικούλη στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μίλησε ο δημοσιογράφος κ. Αλέξης Καλέσης που συντόνισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στα δύο έργα, η θεατρολόγος κ. Βίλλη Κίτσιου, που έκανε τη θεατρολογική προσέγγιση των κειμένων, καθώς και οι συγγραφείς του βιβλίου κ. Κατερίνα Χατζημαρκάκη και κ. Στέλιος Ντικούλης οι οποίοι διάβασαν αποσπάσματα του έργου τους.

Το βιβλίο αποτελείται από το θεατρικό έργο μυστηρίου της Κατερίνας Χατζημαρκάκη με τίτλο «ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και τη σατιρική κωμωδία «ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ», του Στέλιου Ντικούλη. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο ότι το βιβλίο έχει δυο ξεχωριστά εξώφυλλα, ένα από την κάθε πλευρά που το καθένα παρουσιάζει το έργο του κάθε συγγραφέα.

ΒΙΒΛΙΟ

Η «αχαρτογράφητη διαδρομή» είναι ένα θεατρικό έργο μυστηρίου, με ποικίλα συναισθήματα, απρόσμενες εξελίξεις και αναπάντητα ερωτήματα. Βασίζεται σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται σε κάποιο χωριό της Λάρισας. Η σχέση ενός ζευγαριού, κλονίζεται όταν αναπάντεχα και απρόσμενα, η επαφή του περνάει σε άλλη διάσταση. Πως άραγε θα αισθανθεί, ο πρωταγωνιστής όταν γυρίζοντας το βράδυ στο σπίτι του, έρχεται αντιμέτωπος, με ένα μέλλον που ξέφυγε, τριάντα χρόνια από το δικό του παρόν; Μπλεγμένοι στα ανελέητα δίχτυα, του χωροχρόνου, οι ήρωες προσπαθούν, να εξακριβώσουν τα όρια της δικής τους διάστασης. Το μυστήριο κορυφώνεται και όλοι περιμένουν με αδημονία την εξέλιξη και την κατάληξη των ερωτικών και φιλικών συσχετισμών. Μια υπόθεση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, σε μια μόνιμη εναλλαγή ουτοπίας και ρεαλισμού.

Το έργο «δανείστηκα τη ζωή σου», είναι μια σατιρική κωμωδία του Λαρισαίου Στέλιου Ντικούλη. Αφορά την ιστορία δύο καθημερινών ανθρώπων της βιοπάλης, όπου ο ένας ζει στην πόλη και ο άλλος στο χωριό. Οι δυο ήρωες, είναι σωσίες μεταξύ τους και λόγω ενός ατυχήματος που συμβαίνει και στους δυο, παθαίνουν αμνησία, γίνεται λάθος κατά την επιστροφή στα σπίτια τους και ο ένας αναγκάζεται να ζήσει την ζωή του άλλου. Με αφορμή αυτό το περιστατικό και μέσα από κωμικές καταστάσεις, μπορούμε να «δούμε», πως μ’ αυτή τη «εναλλαγή» βλέπει κανείς τη ζωή με άλλα μάτια. Με άλλη ψυχολογία και διαδικασία. «Φορώντας» ο ένας την καθημερινότητα κάποιου άλλου, μπορεί να νιώσει τις αγωνίες του, να καταλάβει τις ανάγκες του και να δει τις προσδοκίες του. Στο έργο σκιαγραφείται με σπαρταριστό τρόπο, πως ακόμα κι αν όλοι έχουμε διαφορετικές ζωές, εκείνο που μένει είναι η αγάπη, η καλοσύνη και η ποιότητα ζωής.

ΒΙΒΛΙΟ-1 (2)

Τα βιβλία δόθηκαν σε σε όλους τους καλεσμένους και το αντίτιμο τους ήταν ελεύθερο, χωρίς καθορισμένη τιμή. Ο καθένας, προαιρετικά, έριξε σε κουμπαρά όποιο ποσόν θέλει ή μπορεί. Τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων, θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών του Λαρισαίου μουσικού- ηθοποιού Βασίλη Πιπέρη (Αντιπροέδρου της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ) ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης: